Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Kripto Analisti Lark Davis: Kriptoya Yatırım Yapmanın Tam Zamanı

Kriptoyla ilgili çektiği videolar ve analizleriyle tanınan ünlü analist Lark Davis, Youtube’dan paylaştığı videoda neden kriptoya şu anda yatırım yapılması gerektiğinin sebeplerini takipçileriyle paylaştı.

FED’in Faiz Artırma Planları

Forbes’a göre ABD hisse senetleri ilk faiz artışından sonra %7,3 artış eğiliminde bulunuyor. 2016-2017 arası yaşanan yükselişlerden önce de böyle bir olaya tanık olunduğu belirtiliyor. Davis, kripto para birimlerinin performansı son zamanlarda ABD hisse senetleriyle bağlantılı olduğundan hisse senetleriyle birlikte kripto para piyasasının da artmasını bekliyor.

Borsalardaki Bitcoin ve Ethereum Miktarları

Blockchain analitik firması Glassnode’a göre borsalardaki bitcoin ve ethereum miktarları son 3 yılın en düşük seviyesinde bulunuyor. Davis’in yorumuna göre, artan taleple kripto fiyatlarında artış olmasını bekleniyor.

Ayrıca Davis, kripto para piyasasının toplam değerini 2030 yılına kadar 3.4 milyar dolara ulaşmasını bekliyor.

Bazı uzmanlar, bu ayın başında Hindistan’ın kripto paralara vergi getirmesinden dolayı kripto paraları yasaklamayacağını düşünüyor. Bu durumunda ülkeler arasındaki genel benimsenmenin arttığını gösterdiğini düşünüyor.

Neden Şimdi Alınmalı?

Geçtiğimiz yılın kasım ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) olan 69 bin seviyesine ulaşan bitcoin, yazım esnasında bu seviyenin yaklaşık %39 altında 42.371 dolardan işlem görüyor. Bu süreçte ise çoğu kripto para %60-90 arası düşüş yaşadı. Davis bu fiyatların düşük olduğunu belirterek “düşükten al yüksekten sat” dedi.

Davis’e göre şu an alım yapılmasının en büyük gerekçelerinden biri sosyal medya platformları arasında  git gide büyüyen kripto para benimsenmesidir.

Davis; Reddit, Tiktok, Twitter, Youtube, Meta ve büyük oyun firmaları gibi şirketlerin çoğu kripto paralarla bağlantılı olarak NFT ve Metaverse alanına yönelmesini benimsenmenin artması olarak nitelendiriyor.

50.000 doların altında Bitcoin satın alan kişilerin gelecekte büyük kazançlar elde edeceğini düşünen Davis, 2030 yılı için 1 milyon dolarlık fiyat tahmininde bulundu. Yani 50 bin doların altından satın alınan bitcoin’ler 20 kattan daha fazla kazanç sağlayacağını düşünüyor.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!