Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Madencilik Firması CEO’su Tutuklandı

Çin Polisi, düzenlediği operasyon ile Yang Zuoxing’i tutukladığını açıkladı. Zuoxing, daha önce Bitmain’de çalışmıştı ancak şimdilerde ise Bitmain’e rakip olan bir madencilik firması MicroBT’de CEO olarak görev yapıyordu.

Bitmain’de yaşanan iç çekişme sonrasında Zuoxing’in Bitmain’deki ticari haklar sebebiyle tutuklanmış olabileceği, kaynakların aktardığı bilgiler arasında yer alıyor.

Bitmain’in en fazla tercih edilen madencilik ekipmanlarını geçmiş dönemde tasarlayan bir ekibin parçası olan Yang Zuoxing, Haziran 2016’da görevinden ayrılmıştı.

Zuoxing, o dönem Bitmain kurucu ortakları olan Jihan Wu ve Micree Zhan’dan yaptıklarına karşılık şirket hissesi istemiş ancak bu isteği reddedilmişti.

Bitmain’den ayrıldıktan sonra rakip bir madencilik firması olan MicroBT’yi kuran ve Bitmain’i de ticari haklar için dava eden Zuoxing, gelinen noktada ise göz altına alındı.

Bitmain,  bu yıl başında Poolin adı verilen madencilik firmasını kuran üç eski çalışanına da toplamda 4 milyon dolarlık dava açmıştı.

Firmada yaşanan iç karışıkların sonucunun ne olacağı ise büyük bir merakla bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment