Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Milyarder Açıkladı: İtibari Paralar Tehlikede! Çözüm Bitcoin Mi?

Milyarder ve dünyanın en büyük hedge fonu şirketi Bridgewater Associates’ın yöneticisi Ray Dalio, global çaplı finansal sorunlara Bitcoin (BTC) ve stablecoin’lerin çözüm olamayacağını savunuyor.

Ray Dalio 2 Şubat’ta CNBC’nin Squawk Box programında finansal sistem üzerine dikkat çeken yorumlarda bulundu. Dolar ve Euro gibi itibari paraların sürdürülemez olduğunu ve geleceklerinin tehlikede olduğunu belirten Dalio, bu karmaşaya Bitcoin ve stablecoinlerin bile çözüm olamayacağını vurguladı.

Stablecoinlerinde aynı mantıklı devlet destekli olduklarını ifade eden Dalio, bunun sistemi kurtarmak için yeterli olamayacağını ifade ederken Bitcoin’i aşırı volatil yapısı yüzünden eleştirdi:

Bildiğimiz anlamda paranın tehlikede olduğu bir dünyadayız. Çok fazla para basıyoruz ve bu sadece ABD için değil, tüm rezerv para birimleri için geçerli. Stablecoinler devlet destekli yapıları yüzünden kullanışsız, Bitcoin ise para olarak kullanılamayacak kadar değişken. Etkili bir servet deposu veya etkili bir değişim aracı değil.

Öte yandan makroekonomik sistemin içinde bulunduğu tıkanıklığa farkı bir çözüm önerisi getiren milyarder, tüketicilerin satın alma güçlerini güvence altına almaya hizmet edecek enflasyona bağlı bir madeni para yaratılmasını önerdi. Önümüzdeki süreçte bu doğrultuda ve işlevsellikte üretilen madeni paralar göreceğimizi öne süren Dalio, Bitcoin’in bunlar arasında yer alamayacağını söyledi.

Ark Invest CEO’su Cathie Wood Ray’e karşı çıkarak Bitcoin’i gelişmekte ülkelerde servete el konulmasına karşı bir savunma olarak nitelendirdi. Ayrıca Wood dünyanın Bitcoin gibi sigorta poliçelerine ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!