Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Milyarder George Soros’tan Kripto Para Şirketlerine Ciddi Yatırım

Milyoner yatırımcı George Soros tarafından kurulan Soros Fund Management, kripto para şirketlerine yönelik yatırımlar yaptığını ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) bildirdi.

SEC’nin 31 Aralık 2022 tarihli 13F dosyasına göre Soros Fund Management, en büyük Bitcoin (BTC) madencilerinden biri olan Marathon Digital Holdings‘den (MARA) 39,6 milyon dolar değerinde dönüştürülebilir tahvil satın aldı. Ayrıca fonun en büyük kurumsal Bitcoin balinası MicroStrategy’nin (MSTR) 50.000 hissesi üzerinde alım ve satım opsiyonu bulunuyor.

SEC kayıtlarına göre fon, Jack Dorsey tarafından kurulan Block şirketine de 500 bin dolar değerinde yatırım yaparken Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla şirketinin de 242.399 adet hissesini satın aldı.

Fon ayrıca, likidite kriziyle boğuşan Silvergate Bank (SI) üzerinde 100.000 hisse değerinde satım (put) opsiyonu bulunduran kısa (short) pozisyonunun olduğunu açıkladı. Dosyalama 2022 sonu itibariyle yapıldığından, Soros Management’ın Silvergate’te kısa pozisyonda kalıp kalmadığı şu an için belirsizliğini koruyor.

Uzun süredir para piyasalarında yaptığı dikkat çeken yatırımlarla tanınan George Soros, 1992 yılında resesyona giren İngiltere’de, İngiliz pound’una karşı kısa pozisyon alarak o dönemin parasıyla 1 milyar dolardan fazla kazanç elde etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!