Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Milyarderden Gençler İçin İdeal Yatırım Portföyü: Bitcoin ve Ethereum da Var!

Galaxy Digital CEO’su milyarder Mike Novogratz, piyasadaki genç ve risk toleransı yüksek yatırımcılar için içerisinde Bitcoin (BTC) ve Ethereum’un (ETH) da bulunduğu bir ideal bir portföy paylaştı.

Bitcoin destekçiliğiyle tanınan Mike Novogratz Bloomberg’e verdiği yakın tarihli bir demeçte, genç ve risk toleransı yüksek bir yatırımcı için ideal bir yatırım portföyünün nasıl olması gerektiğini açıkladı.

Genç ve risk toleransı yüksek yatırımcı derken 100 bin dolar civarında bir varlığı bulunan kesimi kast ettiğini vurgulayan CEO, sepetinde Bitcoin ve Ethereum’a yer vermekten çekinmedi.

Eğer genç ve yüksek risk toleransına sahip olsaydım Alibaba hissesi alırdım. Bununla birlikte elbette ki gümüş, altın, Bitcoin ve Ethereum alırdım. Portföyüm tam olarak bu olurdu.

Novogratz açıklamasının detaylarında, risk toleransı daha düşük olanlar içinse portföylerinin yalnızca %30’unun bu örneğe ayrılmasını geri kalan %70’inin ise tahvillere ve belki de endeks fonlarına ayrılmasını tavsiye etti.

Öte yandan son günlerin tartışmalı kripto parası Worldcoin (WLD) hakkında da açıklamada bulunan milyarder, bu projeye ve kurucusu Sam Altman‘a karşı bahis oynamanın mantıklı olmayacağını vurguladı.

BlackRock yorumu

Röportajının satır aralarında bu yıl Bitcoin’in başına gelen en güzel şeyin BlackRock CEO’su Larry Fink’in açıklamaları olduğunu belirten Novogratz, BlackRock tarafından yapılan spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu da es geçmedi. İlk zamanlar Fink’in Bitcoin’e inanmadığını fakar süreç içerisinde gerçekleri görerek değiştiğini belirten Novogratz, şu ifadeleriyle dikkat çekti:

Şimdi diyor ki, ‘Hey, bu küresel bir para birimi olacak. Dünyanın dört bir yanındaki insanlar buna güveniyor. Bizim deyimimizle ‘turuncu hap’ aldı. Turuncu hap, inanmayan birini alıp onu Bitcoin’e inanan biri haline getirmektir.

CEO Fink geçtiğimiz günlerde ETF başvurusunun ardından yaptığı açıklamasında Bitcoin’in (BTC) finansal devrim yaratabileceğini söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!