Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Yatırımcı: Çin’in Vergi Düzenlemesi, Kripto Paraların İşine Gelir

Kripto paralar ile ilgili her geçen gün bir usta isimden yeni bir yorum geliyor. Primitive Ventures’un yatırım ortağı olan Dovey Wan, Twitter’da sektör ile ilgili yorum yaparken, Çin’in vergi politikasına dikkat çekti.

Çin’in getirdiği yeni vergi düzenlemelerinin, mükellefleri farklı alternatiflere iteceğini iddia eden başarılı yatırımcı, kripto paraları da bu yeni sınıfın içinde not etti. Wan, başta gayrimenkul olmak üzere, kripto paraların da vergi konusunda Çinli milyarderlere avantaj sağlayabileceğini ifade ederken, şunları söyledi:

”Sanat ya da pahalı mücevher gibi şeyleri hükümetin takip etmesi zor. Tayland ve Amerika’da yine ilgi alanının dışında olduğundan; gayrimenkul de Çinliler açısından oldukça popüler. Özellikle de, San Fransisco, New York City, Bangkok ya da Phuket gibi yerlerde gayrimenkul alımı yapılabilir.”

Daha sonrasında da kripto paraların bu noktada iyi bir alternatif olacağına değinen Wan, şunları söyledi:

”Kripto paralar da, vergi konusunda bu isimlere bir avantaj sağlayabilir çünkü global çapta bu ürünlerden elde edilen gelirlerin nasıl raporlanacağı konusunda bir standart yok. Ancak yine de borsalarda sıkıntı var ve OTC konusunda da devlet sıkı takipte. Bu yüzden, yatırımcıların beklediğinin aksine, borsa ya da OTC yoluyla girecek bir paradan ziyade, son dönemde popüler olan madencilik hisseleri ya da bu tarz yerlerden paylar alınması, bu noktada çok önemli bir alternatif haline gelebilir.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment