Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Yazardan İddialı Açıklamalar: ‘Doların Yerini Altın ve Kripto Para Alacak’

‘Zengin Baba Yoksul Baba’ adlı kitabın yazarı olan Robert Kiyosaki yakın zamanda kripto paralarla ilgili açıklamalarda bulundu ve kripto para destekçisi olduğunu açıkça belli etti.

32 milyondan fazla satan ‘Zengin Baba Yoksul Baba’ adlı kitabıyla tanınan yazar ve iş insanı Robert Kiyosaki, emlak yatırımının yanı sıra kripto para yatırımının da sıkı bir destekçisi çıktı.

Avustralya medyasına konuşan Kiyosaki, tarihin en büyük ekonomik krizinin yaklaşmakta olduğunu ancak bu krizin tam olarak ne şekilde yaşanacağını bilmediğini söyledi. Kiyosaki, gelecekte yaşanacağını öngördüğü bu devasa krizin en büyük suçlusu olarak da “pervasızca para basmaya” devam eden ABD Federal Rezerv’ini gösterdi.

Yaptığı açıklamalarda kripto paranın “halkın parası” olduğunu belirten Kiyosaki, kripto paraların haricinde yaklaşmakta olan krize karşı alınabilecek en iyi önlemlerden birinin altına yatırım yapmak olduğunu düşünüyor.

Finans sektörünün içinde olan Kiyosaki, günümüzdeki para birimlerinin başlıca üç kategoriye ayrıldığını düşünüyor: Tanrının parası, devletin parası, halkın parası.

Kiyosaki’ye göre Tanrının parası olarak gösterilebilecek şeyler altın ve gümüş. Kiyosaki yaptığı açıklamalarda altının ve gümüşün hiçbir zaman değer kaybetmeyeceğini belirtti. Kripto paraları (kendi tabiriyle ‘siber para) da halkın parası olarak gören Kiyosaki, devlet parasının tehlike altında olduğunu düşünüyor:

“Bence doların başı epey dertte çünkü altın, gümüş ve siber para doların yerini alacaklar. ABD Doları sahtekarlıktan ibaret. Doların sonunun geldiğini düşünüyorum.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment