Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Yönetici: SEC’in 18 Ay İçinde Bir Bitcoin ETF’si Onaylayacağını Düşünüyorum

Kripto para ürün yönetimi firması Crescent Crypto’nun CEO’su ve üç kurucu ortağından birisi olan Ali Hassan, yaptığı açıklamada SEC’in Bitcoin ETF’sini önümüzdeki 18 ay içinde onaylayabileceğini belirtti.

Geçmiş dönemde Goldman Sachs’te de yöneticilik yapan Hassan, Amerikan basınıa verdiği demeçlerde, kripto para piyasalarının son durumunu değerlendirdi. SEC’in, Winklevoss kardeşlerin ETF’sini reddetmesinin sorulması üzerine Hassan, bunun beklenen bir şey olduğunu belirtirken, Amerikan denetleyici ve düzenleyici kurumlarının, yatırımcı koruması konusunda çekinceleri olduğunu belirtti.

Ancak Hassan, buna karşın yakın gelecekte bir SEC onaylı Bitcoin ETF’sinin gelebileceğini de belirtirken, bununla ilgili tarih olarak da 18 ay içindeki bir süreci verdi. Hassan şöyle konuştu:

”Bize göre bu ürün (Bitcoin ETF’si) yakın dönemde çıkacaktır. Belki de 18 ay içinde sadece Bitcoin odaklı bir ETF görebiliriz.”

Hassan daha sonra Bitcoin ETF’leri ile ilgili olarak da konuştu. VanEck’in yaptığı ETF başvursunun radarında olduğunu belirten Hassan, VanEck’in SEC’in konu ile ilgili sahip olduğu endişeleri gidermesi gerektiğini belirtti. Şu anda, bu yazının kaleme alındığı dakikalarda her bir VanEck hissesi yaklaşık 25 Bitcoin yani 188 bin dolar ediyor.

2018’in ilk çeyreğinde Hassan’ın kurduğu yatırım firması ise sadece yıllık geliri 200 bin doların üzerinde olan yatırımcılar ile ilgileniyor. Güveni arttırmak için, Hassan’ın firması sadece piyasada ilk 20’de bulunan koinleri listeliyor ve koinlerin güvenlik, likidite ya da hacim gibi kriterleri geçmesini şart koşuyor.

Kripto Para Volalitesi, Güvenlik ve Fiyatlar

SEC başkanı Jay Clayton, Şubat ayında senatoda yaptığı konuşmada kripto para ETF’lerinin yüksek volalite, güvenlik ve başarısız koruma özellikleri nedeniyle gündemlerinde olmadıklarını belirtmişti. Hassan ise Clayton’ın dediklerinin aksine hiçbir yatırımcısının böylesi bir endişe sahip olmadığını belirtirken, şirket olarak da sektördeki volaliteden kaçmak için çeşitli metodlar gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Bitcoin piyasaları ile ilgili fikirleri de sorulan Hassan piyasaların uçuşa geçeceğine inandığını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment