Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uphold CEO’sundan Kritik Eleştiri: Memecoin Piyasasını Aşağı Çeken Şey Ne?

Uphold’un CEO’su Simon McLoughlin, memecoin piyasasını eleştirdi. McLoughlin, kripto para dünyasının bazı kısımlarının “yapısal olarak dolandırıcı” olduğunu söyledi.

Yaklaşık 12 milyon kullanıcıya sahip Uphold CEO’su, “Şu anda her gün 7.000 yeni memecoin oluşturuluyor olması üzücü” dedi. McLoughlin, “Yapay zeka desteğiyle üretilen bu memecoinler, tüm alanın değerini düşürüyor ve onu aşağı çekiyor” diye ekledi.

McLoughlin, insanların kolaylıkla memecoin üretmesinden hoşlanmasa da Uphold, müşterilerine memecoinlere yönelik hizmetler sunuyor.

Uphold uygulamasındaki bir sepet sayesinde kullanıcılar, DOGE, FLOKI, PEPE ve BONK gibi memecoinlerden oluşan, “özenle seçilmiş” bir koleksiyona yatırım yapabiliyor. McLoughlin, “Listelediğimiz şeyler konusunda inanılmaz titiziz” diyerek bazı memecoinlerin meşru kullanım alanlarına sahip olduğunu ekledi.

Memecoin çılgınlığı büyüyor

Özellikle Solana ve Tron ekosistemlerindeki memecoin çılgınlığı, hız kesmeden büyüyor. Solana tabanlı memecoin oluşturma platformu Pump.fun, kurulduğu günden beri 100 milyon dolar gelir elde etti.

Pump.fun, kullanıcıların Solana ağında herhangi bir kod bilgisi olmadan memecoin üretmesini sağlıyor. Ocak ayında kullanıma açılan platform aracılığıyla 1 milyondan fazla memecoin üretildi.

Benzer şekilde, Tron tabanlı SunPump platformunda da 75 binden fazla memecoin üretildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!