Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

USDC Artık TRON Ağında da Kullanılabilecek

Finansal teknoloji şirketi Circle, perşembe günü yaptığı duyuruda USD Coin’in (USDC) TRON blockchaininde de kullanılmaya başlayacağını açıkladı. Circle, bunun USDC’nin Asya pazarındaki konumunu güçlendirmesini bekliyor.

Stablecoin pazarının dev ismi Circle, Amerikan dolarına birebir şekilde sabitlenmiş USD Coin ile işlem yapmak için artık TRON ağının kullanılabileceğini duyurdu. USDC, TRON’un haricinde Ethereum, Algorand, Solana ve Stellar ağlarında kullanılabiliyor.

Circle’ın CEO’su Jeremy Allaire, TRON topluluğunu USDC ile buluşturuyor olmaktan ötürü “heyecan duyduklarını” söyledi. USDC, halihazırda 2 milyardan fazla işleme aracılık etmiş TRON sayesinde “Asya pazarındaki milyonlarca kullanıcıya” ulaşabilecek.

TRON’un kurucusu Justin Sun, USDC için “sonu gelmeyen bir talep olduğunu” söyledi ve “Kullanıcıların USDC ile neler yapabileceklerini görmek için sabırsızlanıyorum.” dedi.

Yazım sırasında yaklaşık 25 milyar dolarlık piyasa değeri bulunan USDC, bu haliyle 62.2 milyar dolar piyasa değeri bulunan USDT’nin ardından stablecoin pazarında ikinci sırada yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!