Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether (USDT) Hacminin Yarısı Bu Borsada Toplanıyor

CryptoCompare tarafından paylaşılan güncel verilere göre Tether (USDT) hacminin çok ciddi bir kısmı tek bir kripto para borsasına yığılmış durumda.

Bu veriler gösteriyor ki ağustos ayı içerisinde USDT ile yapılan işlemlerin yüzde 50’si BitMAX adlı, pek popüler olmayan bir borsada yapıldı.

Tether İşlemleri

Tether (USDT) günümüzde sabitkoin (stablecoin) piyasasının tartışmasız lideri konumunda. Günümüzde Bitcoin’ini sabitkoine dönüştüren kullanıcıların yüzde 71’inin USDT’yi tercih ettiğini düşündüğümüzde bunu açık bir şekilde görebiliyoruz.

Ne var ki Tether, bu kadar fazla kullanılıyor olmasına rağmen çok fazla kişiden eleştiri alıyor. Şirketin yaptığı işler konusunda pek şeffaf olmaması, aldığı kararların detaylarını açık bir şekilde paylaşmaması gibi şeyler kripto para kullanıcılarından büyük tepki görüyor.

Kripto para takipçileri tüm bunların yanı sıra USDT’lerin zaman zaman kripto para piyasasını manipüle etmek için kullanıldığından dahi şüpheleniyorlar.

Hacmin Yarısı Burada

Kripto para kullanıcıları Tether ile ilgili şüpheye düşüren bir diğer şey ise USDT hacminin yarısının tek bir borsada toplanması oldu.

CryptoCompare verilerine göre ağustos ayı içerisinde yapılan tüm USDT işlemlerinin yüzde 50’si BitMAX üzerinden yapıldı. İşin en ilginç yanlarından biri ise BitMAX’te BTC/USDT paritesinin dahi olmaması. BitMAX kullanıcıları USDT’yi yalnızca PAX veya USDC karşılığında alıp satabiliyorlar.

BitMAX’te neden bu kadar yoğun bir USDT hacmi olduğu tam olarak bilinemiyor. Kripto para sektöründeki bazı isimler bunun olası bir wash trading belirtisi olabileceğini düşünseler de bununla ilgili de henüz kesin bir bilgi yok.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment