Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Usta Yatırımcı Bitcoin’deki 8 Bin Dolarlık Düşüşün Arkasındaki Nedeni Açıkladı!

Ünlü Bitcoin destekçisi ve usta yatırımcı Fred Krueger, Bitcoin’de yaşanan düşüşün nedenini ortaya çıkaran bir teori sundu.

Fred Krueger 17 Mart tarihinde Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Bitcoin’in 73 bin dolar seviyelerinden yaşadığı 8 bin dolarlık düşüşün sebebi olabilecek bir teori üretti.

Usta yatırımcı, büyük bir fonun en büyük kurumsal Bitcoin balinası MicroStrategy’nin hisselerinde short açtığını aynı zamanda da Bitcoin aldığını söyledi. Fonun MicroStrategy hisselerinin düşmesini beklerken Bitcoin fiyatının yükselmesini umduğu belirtiliyor.

Her iki alım ve satımda bir milyar dolar olarak gerçekleşirken bu işlemin cuma günü durdurulduğu ifade edildi. Krueger, daha sonra fon söz konusu iki farklı ticaretten çıkmak için elindeki Bitcoinleri satmak zorunda kaldığını ve bu nedenle fiyatta aşağı yönlü bir baskı yaşandığını söyledi.

Gelen 1 milyar dolarlık Bitcoin satışı ile birlikte tasfiyelerin tetiklendiğini belirten Krueger, hafta boyunca da küçük Bitcoin sahiplerinin satış yaptığına yer verdi.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin son bir haftada %6,4 değer kaybı ile yazım esnasında 66.920 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!