Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uzman Görüşü: Bitcoin Fiyatı Artmaya Devam Edecek

Yurt dışındaki mali danışmanların büyük bir kısmı Bitcoin fiyatının önümüzdeki beş sene içerisinde artmaya devam edeceğini düşünüyor.

Yoğun Talep

Sektörün önde gelen şirketlerinden Bitwise, kısa süre önce kripto paralarla ilgili yeni bir rapor yayınladı.

Şirket ABD’deki 400’den fazla mali danışmana özel bir anket yaptı. Bitwise bu anket sırasında mali danışmanlara kripto paralarla, Bitcoin fiyatıyla, kripto para yatırımıyla ilgili çeşitli sorular sordu.

Bitwise tarafından yayınlanan verilere göre bu danışmanlar Bitcoin’e genel olarak ılımlı yaklaşıyorlar. Bitwise’ın verilerine göre şu anda müşterilerinin yatırım portföyüne kripto para ekleyen mali danışmanların oranı yüzde 6 civarında. Ancak bu sayının bu yıl içerisinde ikiye katlanması bekleniyor.

Bitwise’a göre zaman içerisinde daha fazla yatırımcının portföyünde kripto para göreceğiz. Kripto para yatırımcılarının sayısındaki bu artış ise pek şaşırtıcı olmayacak. Çünkü yatırımcılar şimdiden kripto paralara yoğun bir talep gösteriyorlar.

Şirketin yayınladığı verilere göre günümüzde yatırımcıların yüzde 76’ı mali danışmanlarına kripto paralarla ilgili sorular soruyor, kripto paralarla ilgili bilgi edinmeye çalışıyor.

Fiyat Beklentileri

Bitwise tarafından paylaşılan verilere göre ABD’deki mali danışmanlar Bitcoin fiyatıyla ilgili de oldukça iyimser görüşlere sahipler.

Rapordaki verilere göre mali danışmanların yüzde 64’ü Bitcoin fiyatının önümüzdeki beş yıl içerisinde yükselmeye devam edeceğini düşünüyor. Anket katılımcılarının yüzde 35’i, Bitcoin fiyatının 2024’e gelindiğinde iki katına çıkmış olacağına inanıyor.

Ayrıca Bitcoin fiyatının sıfırı göreceğini ve Bitcoin’in tabiri caizse çökeceğini düşünen uzmanların sayısında ciddi bir düşüş var. Bitwise’ın raporuna göre Bitcoin fiyatının sıfırlanacağını düşünen danışmanların oranı yüzde 14’ten yüzde 8’e kadar düştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment