Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uzman İsme Göre SEC, Ethereum Hakkında Bilgi Topluyor

Ethereum ekosisteminin en büyük geliştiricilerinden ConsenSys’in yönetici ismi, ABD’nin Ethereum’u soruşturduğunu düşünüyor.

ConsenSys’in global regülasyon işleri direktörü Bill Hughes, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) Ethereum Foundation aleyhinde dava açma ihtimalini yorumladı.

SEC’nin Ethereum hakkında bir soruşturma yürüttüğünü düşünen ancak “SEC’nin Ethereum ile bağlantılı herhangi bir partiye karşı dava açmayı düşündüğünü sanmam.” diyen isim, şu yorumu yaptı:

“Muhtemelen Ethereum’un yatırımcıların korunmasıyla ilgili kanunlar doğrultusunda hangi kategoriye girdiği konusunda (farklı fikirler arasında) gidip geliyorlar. SEC, Ekim 2023’te Ethereum tabanlı vadeli işlem ETF’lerinin menkul kıymet borsalarında işlem görmesine izin vermişti. Bu da vadeli işlem sözleşmelerinde kullanılan dayanak varlığın menkul kıymet olmadığını ima ediyor.”

ConsenSys yöneticisi, SEC’nin Ethereum ile ilgili görüşlerini zaman içerisinde değiştirmesinin Ethereum ekosistemi için tehlikeli olduğunu düşünüyor ve bunun “yakından takip edilmesi gerektiğini” söylüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!