Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uzmandan Tavsiye: Kenara 5-10 Tane BTC Atsanız…

BitInstant ve Bitcoin Foundation’ın kurucusu olan Charlie Shrem, Bitcoin’in geleceğiyle ilgili görüşlerini paylaştı.

Shrem Bitcoin fiyatının uzun vadede ciddi anlamda değerleneceğini ve Bitcoin’e şimdiden yatırım yapmış olan kişilerin yıllar sonra kayda değer oranlarda kar elde edeceklerini düşünüyor.

Şimdiden Alsanız…

Charlie Shrem insanlara her hafta veya her ay azar azar Bitcoin almayı ve toplamda 5-10 adet Bitcoin biriktirmeyi öneriyor.

Shrem’in görüşlerine göre günümüzde 5-10 adet Bitcoin biriktirip bunları soğuk bir cüzdanda saklayan yatırımcıların yüzleri birkaç yıl sonra gülmeye başlayacak. Ancak birkaç derken iki, üç yıl gibi bir süreden bahsetmiyoruz. Çünkü Shrem’e göre bu kişiler özellikle yirmi yıl sonra çok rahat edecekler.

Shrem’e göre şu anda kenara 5-10 adet Bitcoin atan insanların hayatları bundan yirmi yıl sonra tamamen değişecek.

Gerçekçi mi?

Charlie Shrem’in verdiği bu tavsiye çoğu kişi için pek gerçekçi değil. Öncelikle 5-10 adet Bitcoin almanın pek kolay bir şey olmadığını belirtmek lazım.

Günümüzde 1 adet Bitcoin almak için ortalama 8 bin-10 bin dolar arasında bir para yatırmak gerekiyor. Bu da çoğu yatırımcının en azından kısa vadede yapabileceği bir şey değil.

5 ve 10 gibi sayılar kulağa çok gelmeseler de dünyada 5-10 tane Bitcoin’e sahip olan toplam yatırımcı sayısının çok az olduğunu vurgulayalım. Şu anki verilere göre milyonlarca Bitcoin adresi içerisinde yalnızca 550 bin tanesinin içerisinde 1-10 adet Bitcoin bulunuyor. Bu, toplam adres sayısının yüzde 1.97’sine denk geliyor.

Durum böyleyken Charlie Shrem’in yatırım tavsiyesi çoğu yatırımcı için çok gerçekçi değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment