Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uzun Süredir Bekleniyordu! QCP’ye Göre Bitcoin Boğaları Aradığı Desteği Buldu

QCP Capital analistlerine göre jeopolitik gerilimlerin artmasına rağmen kripto para piyasası, ilerleyen haftalarda yükselmeye başlayabilir.

Yılın son çeyreği, İsrail-İran arasındaki çatışmaların tırmanmasıyla riskli varlık piyasalarında volatiliteyle başladı. QCP Capital’in raporuna göre İran’ın saldırılarının ölçeği göz önüne alındığında piyasa, İsrail’in nükleer veya petrol tesisleri gibi kritik altyapıları hedef alarak ciddi bir misillemede bulunmasını bekliyor.

Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verileri 254.000 olarak kaydedildi ve beklentileri aşarak 150.000’in çok üstünde gerçekleşti. ABD işsizlik oranı da yüzde 4,1 olarak gelirken güçlü veriler, iş gücü piyasasının geçtiğimiz ayın düşük performansına rağmen sağlam bir şekilde devam ettiğini gösteriyor.

Bitcoin’deki yükseliş trendi devam edebilir

Dayanıklı bir iş gücü piyasası ve yıl sonuna doğru ek faiz indirimlerinin olasılığı, riskli varlıkları olumlu etkiledi ve Bitcoin (BTC) kısa süreliğine de olsa 62.000 dolar seviyesine yeniden ulaştı. Bu ortamda opsiyon piyasası da hareketlendi. Aralık ayı alım opsiyonlarına olan talebin artmaya devam etmesi, yıl sonuna dair piyasanın yükseliş beklentisini yansıtıyor.

BTC, geçen haftaki zirvelerden bu yana yaklaşık yüzde 5 oranında gerilemiş olsa da, QCP Capital, yakın zamanda açıklanan olumlu makro verilerin uzun süredir beklenen “Uptober” trendini desteklediği görüşünde.

Boğalar yıl sonuna doğru gelebilir

QCP Capital, mevcut dönemde jeopolitik risklerin ABD seçimlerine kadar en büyük endişe kaynağı olduğuna dikkat çekiyor. Bu nedenle, mevcut spot seviyelerde getirilerin kilitlenmesini önererek piyasadaki belirsizliğin azalmasıyla birlikte yıl sonuna doğru olası bir yükselişe hazırlanılabileceğini belirtiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!