Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Van Eck: Bitcoin Yatırımcıları Altına Geçiş Yapmaya Başladılar

Van Eck Associates’in CEO’su Jan Van Eck, CNBC’ye verdiği bir röportajda Bitcoin yatırımcılarının artık altına geçiş yapmaya başladıklarını söyledi.

Van Eck, katıldığı programda kripto para piyasasının geçtiğimiz yılki durumuyla bu yılki durumu arasında genel bir kıyaslama yaptı. Van Eck’e göre yatırımcılar, 2018 yılında altından Bitcoin’e geçiş yapıyorlardı ancak artık durum tam tersi yönde ilerliyor:

“İlginçtir; 4 bin adet Bitcoin yatırımcısına anket yaptık ve gördük ki bu kişilerin 2019 yılındaki öncelikli yatırımları altınmış. Yani önce altın Bitcoin’e, şimdi de Bitcoin altına yatırımcı kaybediyor.”

Bitcoin tabanlı borsa yatırım fonlarının konuşulduğu bu röportajda Seymour Asset Management’ın kurucusu Tim Seymour da bazı yorumlar yaptı. Seymour’a göre Bitcoin’in bir birikim aracı (store of value) olarak ne kadar kullanışlı olduğu tartışmaya açık bir konu:

“Altta yatan emtiadaki tüm likiditeyi kaybetmiş olmamız bir yana, başlarda duyduğumuz ‘birikim aracı’ argümanını desteklemek dahi güçleşti. Altın bir birikim aracıdır ve bu tartışmaya kapalı bir konu.”

Van Eck’in CEO’luğunu yaptığı şirket, GDX altın madencileri ETF’si ve GDXJ ETF’si gibi oldukça popüler altın ETF’leri oluşturdu. Van Eck, bu ETF’lerin geçtiğimiz son “iki, üç ay içerisinde çok iyi bir performans gösterdiklerini” belirtiyor.

2018’in dördüncü çeyreğinde çoğu S&P düşerken GDX’in yükselişte olduğunu belirten Van Eck, altın hisselerinden epey ümitli olduğunu söylüyor. CNBC verilerine göre GDX tabanlı ETF, geçtiğimiz yılın son çeyreğinde yüzde 14 oranında büyüme gösterdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment