Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

VanEck CEO’su Bitcoin Fiyatında Yeni ATH ve ETF Onayı İçin Tarih Tahmini Yaptı!

Dev yatırım şirketi VanEck’in CEO’su Jan van Eck, spot Bitcoin ETF’lerine toplu bir şekilde onay geleceğini belirtirken Bitcoin fiyatı için 2024 tahminini açıkladı.

Yönetimi altında 76 milyar dolarlık varlık bulunan VanEck’in CEO’su Jan van Eck, Bitcoin (BTC) ve ETF başvuruları hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Bitcoin’in eşsiz bir varlık olduğunu dile getiren CEO, yükselişin orta ve uzun vadede devam edeceğini vurguladı. Bitcoin’e “bu bir balon” diyenlerin yanıldıklarını çok geçte olsa fark edeceklerini savunurken 2024 yılında fiyatın yeni bir rekora koşacağını ve eski zirvesi 69 bin doları aşacağını belirtti:

Şimdiye kadar gerçekten balon olan hiçbir şey, sürekli olarak yeni rekorlar tazeleyerek yükselişine devam edemedi. Bitcoin bunu defalarca başardı ve hala dimdik karşımızda duruyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularını 2024 yılı içerisinde toplu bir şekilde onaylayacağını ifade eden Jan van Eck, Bloomberg uzmanlarıyla paralel bir görüş paylaştı.

Kıdemli Bloomberg analistleri de spot Bitcoin ETF’lerine yönelik onayın %90 ihtimalle 2024 Ocak ayında toplu bir şekilde geleceğini söylemişti.

VanEck 2017 yılında spot Bitcoin ETF’ine başvuruda bulunarak bu alanda bir öncü rolü üstlenmişti. Fakat o günlerde SEC şimdi olduğu kadar yapıcı değildi ve VanEck defalarca reddedildi. Şirket geçtiğimiz haftalarda spot Bitcoin ETF başvurusunun adını HODL olarak değiştirmişti.

SEC’nin masasında VanEck, BlackRock ve Fidelity gibi sektör devleri dahil olmak üzere 13 farklı spot Bitcoin ETF başvurusu bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!