Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

VanEck’ten 2024 İçin Yankı Uyandıracak Tahminler: Bitcoin, ETF, Binance ve Dahası!

Yönetimi altında 76 milyar dolarlık varlık bulunan yatırım şirketi VanEck, spot Bitcoin ETF’lerine 2,4 milyar dolardan fazla akacağına inanarak fiyat tahmini yaptı.

Varlık yönetimi devi VanEck, 7 Aralık tarihinde yayınladığı raporda 15 farklı konu hakkında tahminlerini paylaştı.

Dev şirket ilk olarak önümüzdeki ay onaylanma ihtimali %90 olan spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) ilk günden 1 milyar dolar ilk çeyrekte toplam 2,4 milyar dolardan fazla para akacağına inandığını belirtti.

VanEck ayrıca önemli fiyat hareketlilikleri olsa dahi 2024’ün başlarında 30 bin doların altına düşmesinin pek mümkün olmadığını ifade etti.

Bitcoin’in ABD başkanlık seçimlerinden ve halving’den fiyat olarak etkileneceğini belirten VanEck, 2024’ün son çeyreğinde rekor seviyeye ulaşacağını söyledi. Şirket, Ethereum’un da yıl içerisinde Bitcoin’i geçemeyeceğini kaydetti:

Geçmiş döngülerde olduğu gibi Bitcoin ralliye önderlik edecek. Halving’den sonra para diğer altcoinlere akacak. Ethereum ise halving sonrasında Bitcoin’den daha iyi performans göstermeyecek. 

Binance liderliği verecek

Binance’in ABD ile yapılan anlaşma kapsamında hacim bakımından liderlik pozisyonunu kaybedeceğini söyleyen VanEck OKX, Bybit, Coinbase ve Bitget‘in 1 numara olma potansiyellerinin bulunduğunu söyledi. Ayrıca Coinbase’in vadeli işlem piyasasındaki hacminin 1 yılda 5 kat artacağı savunuldu.

Öte yandan stablecoin piyasasının tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 200 milyar doların üzerine çıkacağı belirtildi.

Öne çıkan diğer başlıklar arasında ise merkeziyetsiz borsaların spot ticarette tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşacağı, çığır açan bir web3 oyununun geleceği ve Solana’nın Ethereum’dan daha iyi performans göstermeye devam edeceği yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!