Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

VanEck’ten 2,9 Milyon Dolarlık Bitcoin Tahmini: İşte Olması İçin Gerekenler!

VanEck, Bitcoin’in 2050’ye kadar 2,9 milyon dolara ulaşabileceğini ve uluslararası ticaretin %10’unu karşılayabileceğini öngörüyor.

Bitcoin ve Ethereum ETF ihraççısı VanEck 25 Temmuz tarihinde yayınladığı raporda, merkez bankalarının rezervlerinin %2,5’luk kısmı ile BTC almasına paralel olarak Bitcoin’in 2050’ye kadar 2,9 milyon dolara ulaşabileceğini öne sürdü.

VanEck ayrıca 2050 yılına kadar Bitcoin’in (BTC) uluslararası ticaretin %10’unu ve yerel ticaretin %5’ini karşılayabileceğini öngörüyor. Rapora göre Bitcoin’in rezerv varlık olarak merkezi bankalar tarafından tutulması, bu büyümeyi destekleyecek.

Buna paralel olarak rapora göre Bitcoin’in katman-2 ağları, ölçeklendirme sorunlarını aşmak ve Bitcoin’in bir değişim aracı olarak kullanılmasını sağlamak için önemli bir rol oynayacak. Raporda, artan jeopolitik gerilimler ve şişen borçlanma maliyetlerinin mevcut sistemi aşındıracağı belirtiliyor.

VanEck’te yöneticisi Matthew Sigel CNBC’ye verdiği bir röportajda, şu ifadelere yer verdi:

Şu anda dünyaya baktığımızda, muazzam ekonomik dengesizlikler, mevcut kurumlara karşı artan güvensizlik ve devam eden küreselleşme görüyoruz.

61 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşacak

Bitcoin’in 2050’ye kadar 61 trilyon dolarlık bir piyasa değerine ulaşabileceği ve yıllık %16’lık bir büyüme oranıyla 44 kat değer kazanabileceği belirtiliyor. Bununla birlikte madencilerin artan enerji talebi, hükümetlerin kısıtlamaları ve diğer dijital varlıklarla rekabet gibi riskler de vurgulanıyor.

Bitcoin rezerv para birimi statüsü kazanabilir (VanEck)

Ethereum katman-2’lerine uygulanan değerleme çerçevesine dayanarak, Bitcoin katman-2 ağlarının toplam değerinin 2050’ye kadar 7,6 trilyon dolara ulaşabileceği belirtiliyor

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!