Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

VanEck’ten Ethereum İçin Şaşırtan Karar: Bu Tarihte Tasfiye Edecek

VanEck bugün Ethereum vadeli işlemleri ETF’si (EFUT) olan VanEck Ethereum Strategy ETF‘yi kapatıp tasfiye edeceğini açıkladı.

VanEck ETF Trust Yönetim Kurulu, 5 Eylül 2024’te fonun tasfiyesini ve feshini onayladı. EFUT koduyla CBOE borsasında işlem gören fon, çeşitli faktörler (performans, likidite, yönetim altındaki varlıklar, yatırımcı ilgisi) dikkate alınarak tasfiye kararı alındı.

Delist tarihi açıklandı

Fonun hissedarları, 16 Eylül 2024’e kadar fonun işlem gördüğü borsada hisselerini satabilecek. Bu tarihten sonra hisseler delist edilecek ve 23 Eylül 2024’te tasfiye ödemesi yapılacak. Hissedarlar, hisselerinin net varlık değeri kadar nakit dağıtımı alacak. Tasfiye sürecinde oluşacak kazançlar, sermaye kazancı veya zararı olarak vergiye tabi olacak.

Son vergi durumu, yıl sonu vergi raporlamasıyla hissedarlara bildirilecek.

VanEck ayrıca, tasfiye öncesinde fon tarafından kazanılan ancak daha önce dağıtılmamış olan net gelir ve sermaye kazançlarının hissedarlara son bir dağıtım yapılabileceğini belirtti. Bu dağıtım da yıl sonu vergi raporlamasında hissedarlara bildirilecek. Tasfiye süreciyle birlikte, yatırımcılar potansiyel olarak sermaye kazancı ya da zararı üzerinden vergi sorumluluğu üstlenebilirler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!