Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Varlık Yönetim Devi Fidelity, Bir Kripto Para Firmasına Yatırım Yaptı!

Varlık yönetim devi olarak da bilinen Fidelity Investments, Coin Metrics isimli bir kripto para firması için 1.9 milyon dolarlık çekirdek fonlamaya katkı sağlayanlardan birisi oldu.

Fonlama Castle Island Ventures tarafından yönetildi ve Highland Capital Partners ile Dragonfly Capital gibi firmalar da fonlamaya katıldı. Coin Metrics CEO’su Tim Rice konu hakkında yaptığı açıklamada böyle elit bir yatırımcı kitlesine sahip olmanın büyük bir güven oyu sağladığını vurguladı. 28 Şubat tarihinde yapılan duyuruda belirtilene göre, blockchain analiz startup firması ilk olarak kurumsal müşterilere yönelik özelleştirilmiş araştırma raporu isimli ilk ticari ürününü de piyasaya sürdü.

Coin Metrics CEO’su yeni ürünü hakkında yaptığı açıklamada, birinci sınıf bir veri şirketi oluşturduklarını ve sundukları ürünün en üst düzey fonların ve varlık yöneticilerinin ihtiyaçlarını karşılayacak cinsten olduğunu ifade etti. 2017 yılında piyasaya çıkan blockchain tabanlı kripto para firması temel olarak analiz hizmeti sunuyor ve halka açık blockchain ağlarında önemli bilgiler elde edebiliyor. Özellikle geçtiğimiz 2018 yılının başından itibaren blockchain teknolojisinde bir patlama yaşanması ile, blockchain analiz firmaları da adeta çığ gibi büyüdü.

Çok yakın bir tarihte dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Coinbase bir blockchain analiz firması olan Neutrino’yu satın aldığını ve borsanın hesaplarındaki yasa dışı işlemlerin Neutrino çalışanları ile tespit edileceğini ifade etmişti. Bunun yanı sıra başka bir blockchain analiz firması CipherTrace de bu ayın başlarında 15 milyon dolarlık fonlama elde etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment