Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Haftada İki Kat Yükselerek ATH Gördü: VeChain Nedir?

VeChain (VET) fiyatı, haftalık grafikte iki kat yükseliş gördü ve 12 Mart’ta 0,069 dolara çıkarak ATH yaptı. Peki VeChain ve VET nedir?

VeChain (VET), aylık grafikte yüzde 95, iki haftalık grafikte yüzde 75 ve haftalık grafikte yüzde 37 oranında yükseliş gördü. VET, günlük bazda yüzde 18 oranında değer kazandı ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

VET, 4.4 milyar dolarlık piyasa değeriyle 21. sırada konumlanıyor. Tokenın günlük işlem hacmi 967 milyon dolar seviyesinde.

vechain-vet
Kaynak

VeChain ve VET nedir?

2015 yılında kurulan VeChain; Şangay, Singapur, Paris, Lüksemburg, Palo Alto, Tokyo ve Hong Kong’da yedi ofise sahiptir. Ayrıca Stanford, MIT gibi üniversitelerle aktif olarak çalışmaktadır. Şirket; gıda güvenliği, moda, otomotiv sektörü, karbon emisyonu azaltma, lojistik, tarım gibi birçok alanda blockchain temelli çözümler sunmayı hedefler.

Platform, kolay kurulum özelliği sayesinde kullanıcılara hızlı uygulama olanağı tanır. VeChain’in hizmet veren ağı, ToolChain adını alır. ToolChain, her büyüklükteki işletme için veri takibi, yeni iş modelleri geliştirme gibi birçok konuda blockchain teknolojisi kullanımına olanak tanır.

ToolChain; ücretsiz deneme özelliğine sahip, ölçeklenebilir, işlevsel, güvenilir, uygun fiyatlı, özelleştirilebilir yapıda bir platform olarak tanıtılmaktadır. VeChain’in bazı müşteri ve ortakları arasında; Pwc, BMW, Groupe Renault, Haier, Schenker bulunur.

Platformda iki token bulunmaktadır. Ağın yerel tokenı VET’tir. VET; transfer işlemlerinde, akıllı sözleşmelerde ve çeşitli finansal konularda ekosistemde kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Bunun yanında VTHO adı verilen, ağdaki işlemleri hızlandırmak ve işlem ücretlerini düşürmek için kullanılan bir token daha bulunmaktadır. Ağdaki çeşitli işlemler için gerekli görüldüğü takdirde VTHO tokenlar yakılabilmektedir.

VET için belirlenen arz 86,712,634,466 olurken dolaşımdaki VET miktarı 64 milyardır. VET’i listeleyen borsalar arasında; Bitexen, Binance, Oceanex, Digifinex, Crypto.com, Huobi, Bitrue, Upbit, BKEK, KuCoin, Bitfinex, MXC, Gate.io, Hotbit bulunmaktadır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!