Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela, Bitcoin Alım Satımı Konusunda Yeni Bir Rekor Kırdı!

Venezuela geçtiğimiz ay ülke içerisindeki Bitcoin alım satım işlemleri konusunda adeta yeni bir rekora imza attı. Ülke kripto para birimlerine olan yaklaşımını genişlettikçe, kripto para birimleri de rekor üzerine rekor kırmaya devam ediyor.

7 Günde 1075 Bitcoin

Coin Dance isimli veri takip sitesinin aktardığı bilgilere göre, ülkenin yeni itibari para biriminin bitmek bilmeyen volatilitesine rağmen, 3 Kasım tarihinde biten 7 günlük süreçte Bitcoin alım satımı konusunda yeni bir rekor kırıldı.

P2P alım satım platformu Localbitcoins üzerinden bile sadece 7 gün içerisinde 1075 BTC ticareti yapıldı ki bu rekor iki hafta önceki seviyeden 10 BTC daha fazla. Sovereign Bolivar konusunda değerlendirmek gerekirse de, geçtiğimiz rekorda 1.1 milyar bolivarlık olan trade işlemi, geçtiğimiz haftalarda 1.6 milyar dolara çıktı.

Bitcoin, Petro ve Dash

Bitcoin’in böyle bir çıkış yapıp yeni bir rekor kırmasının ise tek bir sebebi yok gibi gözükmekte. Enflasyon, sermaye kontrolleri, döviz kıtlığı ve Venezuela’nın finansal istikrarını itibari para birimi ile kontrol etmedeki başarısızlığı, Bitcoin rekoruna etki eden faktörler arasında sıralanabilir.

Bunun yanı sıra hükümetin tartışmalı projesi Petro’nun üzerindeki kara bulutlar da Bitcoin ve Dash’a geçişi hızlandırmakta. Petro ile alınması zorunlu koşulan pasaportlar ve buna benzer gerekliliklerin yanı sıra, Petro satın alanlara gerçek kripto para birimi yerine ”sahiplik sertifikası” verilmesi gibi olaylar, hem itibari paradan hem de Petro’dan lider kripto para birimi Bitcoin’e geçişi hızlandırmış olabilir.

Ülkede popüler olan bir diğer kripto para birimi ise bir çok yerel mağazada kabul edilen Dash. Dash özellikle Güney Amerika ülkelerinde oldukça popülerlik kazanmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment