Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

”Venezuela Bitcoin Madencilerini Korkutmaya Çalışıyor”

Lider kripto para birimi Bitcoin oldukça zorlu bir 2018 yılı geçirdi ve değeri 3.300 dolara kadar düşen BTC birçok madencinin donanımlarını kapatmasına yol açtı.

Bununla beraber inanılmaz popülarite düşüşü yaşayan Bitcoin madenciliği, yeniden 14.000 dolara kadar yükseliş ile beraber eski günlerine nispeten geri döndü. Ancak görünüşe göre bazı ülkeler madencilerin yasal olmasına rağmen bu eylemi yapmasından hoşnut değil.

Kendi devlet destekli kripto para birimi ile bir ilke imza atan ancak bununla yine tartışmaları da beraberinde getiren Venezuela’nın adı şimdi de kripto para madencilerine yönelik meşru olmayan bir olay ile anıldı.

Venezuela içerisinde bir Bitcoin madencilik tesisi olan Juan Blanco isimli Bitcoin madencisi takipçilerine seslendi ve Venezuela hükümetinin bir çeşit korkutma taktiği uyguladığını vurguladı. Hükümetin istediği şey ise yasal olmasına rağmen Blanco’nun Bitcoin madencilik işlemlerini durdurması. Defalarca ekipmanlarının çalınmaya çalışıldığını belirten Blanco, bazılarının kazandığı BTC’lere bile göz diktiğini dile getirdi.

Blanco hükümet tarafından Bitcoin madenciliği yasal olsa da şirketinin düzgün şekilde kayıtlı olmadığı şeklinde uyarıldığını ve bu olayın devam etmesi durumunda kendisine ciddi cezalar kesilebileceğinin bildirildiğini vurguladı.

Enflasyon ile boğuşan ülkenin vatandaşları çareyi Bitcoin’de bulsa da, hükümet bundan pek memnun değil gibi duruyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment