Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela Hükümeti Kripto Para Havale Sistemini Başlattı!

Venezuela hükümeti geçtiğimiz tarihlerde yaptığı bir açıklama ile kripto para tabanlı havale hizmetlerini başlattığını duyurdu. Havaleler ilk olarak iki tip kripto para birimi kullanılarak yapılabilecek ve hizmet ülkenin ana kripto para regülatörü tarafından başlatıldı.
Aynı regülatörü bunun yanı sıra geçtiğimiz tarihlerde aylık kripto para limiti ve işlem başına belirli bir komisyon ücreti kurallarını da getirmişti.
Nicolas Maduro hükümeti tarafından başlatılan bu proje, ülkenin kripto para regülatörünün Patria isimli platformunda geçtiğimiz hafta faaliyete geçirildi. İlgili internet sitesinin yayınladığı bildiride, havale işlemi için Bitcoin ve Litecoin kripto paralarının kullanılabileceği belirtildi.
Bir kripto para işlemi onaylandıktan sonra, fonlar direkt olarak ilgili platforma transfer edilecek ve itibari paraya çevrilecek. Sistemin kısıtlaması ise her bir kullanıcının aylık olarak maksimum 10 Petro‘ya denk havale işlemi alabilecek olması.
Venezuelan Government Launches Cryptocurrency Remittance Service

Ancak bunlara ek olarak ülkenin kripto para regülatörü Sunacrip’in özel izni ile alınabilecek aylık havale miktarı 50 Petro’ya kadar arttırılabilmekte. Sunacrip’in internet sayfası olan Patria’yı kullanabilmek için yasal yaş sınırına uyulması ve Venezuela içerisinde ikamet ediliyor olması gerekiyor.

Petro Ne Durumda? 

Ülkede geçtiğimiz yıl içerisinde piyasaya sürülen Petro isimli ulusal kripto para biriminin kaderi şu sıralar belirsizliğini koruyor. Maduro hükümetinin şu sıralar yaşadığı sıkıntılar ve Juan Guaidó’nun Petro’ya olan bakış açısı ülkenin kripto para biriminin belirsizliğinin devam etmesine neden oluyor.

Birçok kripto para analisti ve uzmanı Petro’nun sahte bir kripto para olduğunu ve Dash’in bir kopyası olduğunu dile getirse de, hükümet resmen Petro işlemlerini başlattığını açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment