Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela, Petro Kripto Para Birimini Ülkedeki Konut Problemini Çözmek İçin Kullanacak

Bakan, İnşaat Şirketlerinin Petro Kabul Etmesini İstiyor

Venezuela’nın emlak ve konuttan sorumlu bakanlığı, yeni yaptığı bir açıklama ile kitlelere yönelik yeni toplu konutların kurulması için başlatılan projede diğer hükümet kurumları ile güçlerini birleştirdiğini duyurdu. Maduro yönetimi ”Gran Mision Vivienda Venezuela” isimli projeyi, petrol destekli kripto para birimi Petro ile hızlandırmayı planlamakta.

 

Venezuela Wants to Finance Large Housing Program With Petro

2019 yılında yapılan ilk hükümet toplantısında konuşan emlak projelerinden sorumlu bakan Ildemaro Villarroel, hem hükümete bağlı hem de özel inşaat şirketlerini ortak bir plan yapmaya davet etti. Bakan, ulusal kripto para birimi Petro’nun inşaat projelerinin yapımı için yardımcı olabileceğini ve bu yönde kullanılması gerektiğini vurguladı. Bunun yanı sıra Petro’nun bu yönde kullanımı Güney Amerika ülkesinin ekonomik bağımsızlığı için de önem arz ediyor.

2019 yılının sonuna kadar 3 milyon konut inşaatının amaçlandığı proje, ciddi anlamda tıkanmış durumda ve bunun en büyük sebebi ABD yaptırımları ile ülkenin ekonomik durumu. Petro kripto para birimi ile bunun çözülüp çözülemeyeceğini ise zaman gösterecek.

Petro, özellikle satın alan kişilere gerçek kripto para birimi yerine sahiplik sertifikası verilmesi yüzünden ciddi anlamda eleştirilmekteydi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment