Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela Ticaret Anlaşmalarında Petro Kullanmak İstiyor

Venezuela, Rusya ile yapacağı ticaret anlaşmalarında para birimi olarak rubleyi kullanmayı düşünüyor.

Rusya’da devlete bağlı olan RT adlı TV kanalı tarafından yapılan habere göre Venezuela ve Rusya, birbirleriyle yaptıkları ticaret anlaşmalarını gözden geçirmeye başladılar. Yerel kaynaklara göre bu iki ülke, söz konusu anlaşmaların nasıl daha verimli bir şekilde yapılabileceğini araştırıyor.

Birleşmiş Milletler’de Venezuela’yı temsil eden Jorge Valero, konu hakkında bazı açıklamalar yaparak şu anda bu anlaşmalarda kullanılacak para birimlerine dair görüşmeler düzenlediklerini belirtti. Valero’nun açıklamalarına göre Venezuela’daki yetkililer, Rusya ile yapacakları anlaşmalarda kendi dijital paraları olan petroyu da kullanmak istiyorlar.

Venezuela’nın fakirlik ve hiperenflasyon gibi sorunlarla mücadele etmek için geliştirdiği petro adlı dijital para aynı zamanda ABD yaptırımlarından kaçınmak için kullanılabiliyor. Venezuela’nın Rusya ile yapacağı anlaşmalarda petro kullanmak istemesinin sebeplerinden biri de bu gibi görünüyor.

Valero tarafından yapılan açıklamalara göre Venezuela Hükümeti, Rusya ile yapacağı ticaret anlaşmalarının büyük önem taşıdığına inanıyor. Ülkedeki hükümet krizinin, ekonomik sorunların ve daha pek çok diğer sorunun henüz bitmediğini hatırlatan Valero; ülke ekonomisinin Rusya’dan gelecek desteklerle birlikte yeniden yapılandırılabileceğine inanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment