Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela Resmi Kripto Parası Petro, Rusya’da Satoshi Nakomoto Ödülünü Aldı

Hakkında çıkan yüzlerce spekülatif habere ve tartışmaya rağmen, Venezuela devletinin resmi kripto parası olan Petro, özel bir ödül aldı. Rus Blockhain ve Kripto Para Derneği, Blockchain endüstrisine yaptığı olumlu katkıdan dolayı Petro’ya Satoshi Nakomoto ödülünü verdiğini açıkladı.

Rusya’da gerçekleştirilen ve Venezuela’yı temsilen büyük elçi Carlos Rafael Faria Tortosa’nın katıldığı törende, Petro’ya ek olarak 12 farklı alanda daha ödüller sahiplerini buldu. Rusya Blockhain ve Kripto Para Derneği’nin özenle hazırladığı gecede Blockchain sektörü ile ilgili önemli gelişmeler de ele alınırken, bu derneğin Rusya’da birçok üyesi bulunduğu da biliniyor.

Petro’nun bir Rus dernekten aldığı bu ödül, Rusya’nın Venezuela’nın kripto parası olan Petro’ya bakışını da bir anlamda doğruluyor. Ülkedeki yerel haber kaynaklarının geçtiğimiz günlerde verdiği habere göre, Rusya Ticaret Endüstrisi başkanı Oleg Nikolaevich Ryazantsev, Latin Amerika ülkesine bir ziyaret düzenleyerek çeşitli iş birlikleri üzerinde durdu ve bunlardan biri de Petro’nun ülkeler arası kullanımı arttırmaya yönelik projelerdi.

Yine geçtiğimiz günlerde ana akım medyada yer alan haberler de, Rus devlet başkanı Vladimir Putin’in kurmaylarına Venezuela’nın bu projesi Petro’yu geliştirmeleri için direktif verdiğini iddia ediyordu.

Habere göre Putin; Denis Druzhokov ve Fyodor Bogorodsky’ye bu iş için talimat verdi. Druzhokov Zeus Trading adlı platformun CEO’luğunu yaparken, Bogorodsky ise Aerotrading adlı sitenin sahibi. Özellikle Fyodor Bogorodsky’nin sahip olduğu web sitesi, Amerikan yetkililerce vadeli kontratlarda hile yapıldığı sebebiyle kapatılmış ve Bogorodsky, suçlu bulunmuştu. Venezuela devlet başkanı Nicolas Maduro da, bu iki ismin şirketlerinin projeyi yüklenici firmalar arasında bulunduğunu doğrulamıştı.

Petro’nun uluslar arası alanda aldığı bu ödüller ve yakaladığı bu ivme; Venezuela Meclisi’nde pek karşılık bulmamış gibi görünüyor. Milletvekilleri halen Petro’nun bir kara para aklama aracı olduğunu ve yasa dışı kabul edilmesi gerektiğini belirtirken, yatırımcılara bu paraya yatırım yapmamaları gerektiğini ifade ediyor. Ancak öte yandan Çin ise, Petro’yu yasal buluyor.

Petro konusunda Venezuela Meclisi’ndeki bazı milletvekillerinin kaygılarını taşıyan bir diğer isim ise Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump. Trump, geçtiğimiz günlerde Petro’nun yasaklanmasını ön gören bir tasarı imzalamış ve bu haber piyasalarda ciddi panik yaratmıştı. Ayrıca bazı kaynaklar, Maduro’nun Petro ICO’su ile ilgili sahte rakamlar verdiğini de iddia etmişti.

Tüm bu gelişmelere ve tartışmalara rağmen Petro’daki duruşundan geri adım atmayan Maduro ise, Petro’ya sahip çıkmasının yanında, bir de Petro Gold ismi verilen yeni bir kripto para projesine başlamaya  hazırlanıyor. Petro Gold’un, dünyanın en büyük ikinci altın rezervi olan Venezuela’nın altınları tarafından destekleneceği belirtiliyor. Venezuela da, 7 bin ton altın rezervinin bulunduğu tahmin ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment