Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela Hükümeti Vatandaşlara Ücretsiz Dijital Para Dağıtıyor

Venezuela Hükümeti kısa süre içerisinde ülkedeki vatandaşlara 0.50 Petro dağıtacak.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro tarafından yapılan açıklamalara göre vatandaşlara yılbaşına özel Petro dağıtılacak.

Yılbaşına Özel

Nicolas Maduro tarafından yapılan açıklamaya göre ülkedeki vatandaşlar yılbaşına özel bir hediye alacaklar.

Venezuela Hükümeti bir süredir kendi dijital parası olan Petro’nun kullanımını yaygınlaştırmaya çalışıyor. Hükümet bu hedef doğrultusunda insanlara 0.50 Petro dağıtacak.

 

Ülkedeki vatandaşlar hükümetin bu projesi sayesinde 0.50 Petro (yaklaşık 30 dolara denk geliyor) alabilecekler. Bunu almak için yapmaları gereken tek şey PetroApp’e, yani Petro için özel olarak geliştirilmiş olan dijital cüzdana kayıt olmak.

Devlet Başkanı Maduro’nun hedefi insanlara bu Petroları ücretsiz bir şekilde dağıtarak insanları dijital paraya alıştırmak ve Petro’nun kullanımını yaygınlaştırmak.

Petrol ile Destekleniyor

Venezuela, ABD gibi ülkelerin ambargolarıyla mücadele edebilmek için kendi dijital parasını geliştirdi.

Venezuela’nın kendi dijital parası olan bu Petro aslında bir sabitkoin olarak değerlendiriliyor. Bunun sebebi ise üretilen her bir Petro’nun belli miktarda ham petrol ile destekleniyor olması. Devlet Başkanı Maduro kısa bir süre önce bu konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

Bu 30 milyon varili Petro’ya fiziki bir dayanak sağlamak için kullanacağız. Petro’yu fiziki bir varlıkla desteklememiz gerektiğinde depolama tanklarındaki ham petrolü istediğimiz an ticarileştirebiliyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment