Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela’dan Kalkan Uçakların Yakıt Paraları Petro ile Ödenecek

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkenin kendi dijital parası olan Petro’yla ilgili yeni bir karar aldı. Maduro, Venezuela genelindeki Petro kullanımını artırmak için harekete geçti.

Petro Kullanımı

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro kısa süre önce ülkenin Kurucu Meclisi’nde yaptığı açıklamalarda Petro’dan bahsetti. Hindustan Times tarafından aktarılan bilgilere göre Maduro bu konuşması sırasında Petro’yla ilgili yeni bir talimat verdi.

Maduro bundan böyle Caracas’tan kalkan tüm uçakların, yakıt parasını Petro ile ödemesini istiyor. Maduro, Caracas’tan kalkan ve uluslararası uçuş yapan tüm uçakların yakıt için Petro kullanmasını istiyor.

Venezuela’nın havalimanları özellikle ABD’nin ambargoları sonrasında pek rağvet görmemeye başladı. Ancak günümüzde hala Air France, Iberia, Air Europa gibi isimleri Caracas semalarında görmek mümkün.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Petro’nun kullanımını yaygınlaştırmak için daha önce de buna benzer bir karar almıştı. Maduro pasaport da dahil olmak üzere pek çok resmi evrak/belge bedelinin Petro ile ödenmesi gerektiğini söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment