Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela’da Petro, Resmi Fiyatın Yarısına Satılıyor

Ekonomik sıkıntılar ile boğuşan ve yaşadığı hiper enflasyonu kripto para ile çözmeye çalışan Venezuela hükümetinin uygulamaya koyduğu Petro kripto parası tartışmaların odağında yer almaya devam ediyor.

Konuyla ilgili olarak Reddit’te paylaşılan bir veriye göre, LocalBitcoins adlı kripto para borsasında Petro, resmi fiyatın yarısına kendine alıcı buluyor.

Aralık ayında vatandaşlara toplamda 6 milyon adet dağıtılan bu kripto paraların resmi borsalarda satışının zor olduğu ifade edilirken, vatandaşın da bu koinleri elden çıkarmak için yerel borsalara akın ettiği belirtildi.

Source: LocalBitcoins.com

LocalBitcoins borsasında Petro alım satımı yapan yerel trader Ernesto Pinto ise, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada insanların Petro’yu elden çıkarmak için büyük bir çaba gösterdiğini ifade etti.

Pinto, bu satış isteğinin altında yatan şeyi ise şöyle açıkladı:

”İnsanlar ellerindeki Petro’yu satıp onu Bolivar’a çevirmek istiyorlar. Çünkü Bolivar ile bir şeyler satın almak Petro’ya göre çok çok daha kolay.”

Pinto aynı zamanda insanların Telegram gruplarında organize olduklarını ve un, yiyecek ve pirinç gibi şeyleri Petro karşılığı satan kişiler aradıklarını da söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment