Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela’da ZCash Airdrop’u Yapan Coinbase, Çok Sert Eleştirildi – ‘1 Dolarlık Yardım Mı Olur?’

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olarak görülen ABD tabanlı Coinbase, Venezuela ailelerine toplamda günlük 1 dolar olacak şekilde yaptığı airdrop etkinliğinden sonra çok sert bir şekilde eleştirildi.

CimriBASE?

11 Aralık tarihinde yayınlanan bir blog gönderisine göre, yöneticiler ”Coinbase’in 12 Günü” isimli girişimin aslında ”yeteri kadar şeye sahip olmayanlara yardım etmek” olduğunu açıkladı. Coinbase platformu 5 Aralık tarihinde Zcash trading işlemlerini açmıştı ve görünüşe göre bu konuda farklı girişimlere de imza atılmış.

İlgili gönderide yazılana göre yardım girişimi şu şekilde gerçekleştirildi:

”Alıcılar kripto para kabul eden mağazalardan veya dükkanlardan gıda ve temel malzemeleri satın alabilecek ve yaptığımız hesaplamalara göre günlük 1 dolar değerinde kripto para, 1-2 kilo protein, 2 kilo civarında nişastalı yiyecekl ve sebze almaya yetecek.”

Girişim ilk olarak 100 aileyi kapsayacak ve bunlara üç ay boyunca GiveCrypto isimli kurum aracılığıyla günlük 1 dolar verecek. Söz konusu plan açıklanır açıklanmaz, hem Coinbase hem de firma CEO’su Brian Armstrong inanılmaz bir eleştiri yağmuruna tutuldu ve cimrilikle eleştirildi.

”Bireylere kripto para veren çok fazla kampanya gördüm ancak bunun, kampanyayı yapanlar tarafından sadece bir reklam stratejisi olarak yapıldığını görüyorum.”

Eleştirilerin belki de en hafiflerinden birisi olan yukarıdaki ifadenin yanı sıra, küfürler ve hakaretler de ön planda yer almakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment