Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela’daki Bitcoin Ticaret Hacmi Rekor Seviyeye Ulaştı

Venezuela’daki vatandaşlar son zamanlarda çok daha yoğun bir şekilde kripto para ticareti yapmaya başladılar. Bir süredir devam eden hükümet krizi ve hiperenflasyon, ülkedeki Bitcoin kullanımını rekor seviyelere çıkardı.

LocalBitcoins verilerine göre Venezuela’daki kripto para ticaret hacmi, geçtiğimiz hafta içerisinde rekor seviyelere ulaştı. Localbitcoins verileri, geçtiğimiz hafta içerisinde Venezuela’da 2 binden fazla Bitcoin’in (6.8 milyon dolar civarı) alınıp satıldığını gösteriyor.

Localbitcoins üzerindeki bu veriler aslında Venezuela’daki tüm kripto para işlemlerini kapsamıyor. TrustNodes tarafından yapılan araştırmalara göre Venezuela’daki vatandaşlar, Kolombiya veya Brezilya gibi ülkelerdeki kripto para borsaları üstünden de alım satım yapıyorlar. Dolayısıyla yukarıda verdiğimiz ticaret hacmi aslında çok daha yüksek bir değer olabilir.

Kripto para ticaret hacminin Güney Amerika’da yalnızca Venezuela’da değil Kolombiya’da da artışa geçtiğini görebiliyoruz. Venezuela ve Kolombiya, Güney Amerika genelinde eşten eşe (p2p) platformlar aracılığıyla yapılan toplam kripto para ticaretinin yüzde 85’ini sağlıyorlar. Cointelegraph tarafından yapılan habere göre 2019’un ilk beş haftasında Venezuela’da 8 bin 571, Kolombiya’da ise bin 1709 adet işlem yapıldı.

Yine TrustNodes tarafından yapılan araştırmaya göre Venezuela’daki vatandaşlar, bu yıl geçtiğimiz yıla kıyasla daha fazla kripto para kullanmaya başladılar. Öyle ki Localbitcoins üzerindeki ticaret hacmi, ülkedeki vatandaşların geçtiğimiz yıla kıyasla dört kat daha yoğun bir şekilde alım satım yaptıklarını gösteriyor.

Uluslararası Para Fonu tarafından yayınlanan raporlara göre Venezuela’daki enflasyon oranı ilerleyen zamanlarda yüzde on milyona kadar yükselebilir. Bu durumda ülkedeki kripto para işlemlerinin sayısında bir artış görmek mümkün.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment