Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela’nın Kripto Parası Petro’nun Satışına Resmi Olarak Başlandı

Venezuela Ekonomi Departmanı, 29 Ekim’de Twitter üzerinden bir paylaşım yaparak devlet-destekli Petro’nun artık hem itibari hem de kripto para karşılığında satın alınabileceğini duyurdu.

Ekonomi Departmanı tarafından paylaşılan gönderiye göre Venezuela’nın resmi kripto parası olan Petro, koinin resmi sitesinden veya altı farklı kripto para borsasından satın alınabiliyor. Petro almak isteyen kişiler yuan, euro veya dolar gibi itibari para birimlerini veya belli başlı kripto paraları kullanabiliyorlar.

Petro‘nun şu an için askıya alınmış olan Twitter hesabına göre Petro’yu satın almak için Bitcoin, Litecoin, Ethereum ve Dash gibi kripto paralar kullanılabiliyor. Ancak ülkedeki Ulusal Kripto Para Derneği’nin verilerine göre Petro şu an yalnızca Bitcoin ve Litecoin ile satın alınabiliyor.

Hükümet ayrıca ülkedeki kripto para faaliyetlerini yönetmesi için yetkili isim olarak Joselit Ramirez’i atamaya karar verdi. Kendisi, Petro projesindeki müşteri hizmetleri departmanını yönetiyor.

Yukarıda belirttiğimiz üzere Petro altı farklı kripto para borsasından satın alınabiliyor. Venezuela hükümeti bu borsalara ayrı ayrı özel olarak yetki verdi. Bu borsaları şöyle sıralayabiliriz: Bancar, Afx Trade, Cave Blockchain, Amberes Coin, Cryptia ve Criptolago. Coinmarketcap verilerine göre konuşacak olursak bu borsaların hiçbirinin en büyük 100 borsa listesinde yer almadığını söyleyebiliriz.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro bu ayın başlarında yaptığı açıklamada Petro’nun 5 Kasım’da satılmaya başlayacağını duyurmuştu.

Maduro, bu ayın başlarında yaptığı açıklamada Petro’nun altı yetkili borsa aracılığıyla satın alınabileceğini belirtmiş ancak bu borsaların adını paylaşmamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment