Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Veriler Yalan Söylemez: Bitcoin’de Sert Bir Düşüş Mü Geliyor?

Bitcoin basın saati itibariyle yeniden önemli bir direnç noktası olan 9.700 dolar seviyesinin altına geriledi. Geçtiğimiz günlerde de kısa süreliğine 9.300 dolara kadar düşen BTC devamında toparlamış olsa da bu sefer eldeki veriler toparlanmanın bu kadar kolay olmayacağını, düşüşün de bu kadar hafif olmayacağını göstermekte.

Bitcoin İçin Düşüş Sinyali

Kurumsal yatırımcıların akın ettiği CME’nin Bitcoin vadelilerinde oldukça korkutucu bir tablo ortaya çıktı. CME üzerindeki short Bitcoin pozisyonlarının sayısının, 2020 yılının Şubat ayındaki zirve noktasına yaklaştığı ve adeta rekora koştuğu görülüyor. Bireysel yatırımcıların long pozisyon emirleri de zirveye yaklaşırken kurumsal yatırımcıların ağır basacağı ise bilinen bir gerçek.

Bu da aynı 12 Mart tarihinde olduğu gibi çok sert bir düşüşün kapıda olabileceğini gösteriyor. Kurumsal yatırımcıların hem daha fazla sermayeye sahip olmaları hem de piyasayı maniple edebilmeleri, bireysel yatırımcılarının long pozisyonlarının genellikle etkisiz kalması ile sonuçlanmakta.

Tanınan kripto para analisti Filbfilb de artan short pozisyon sayısına dikkat çekerek kurumsal yatırımcıların 8.500 dolar bandına kadar bir düşüşü hedeflemiş olabileceğini belirtti.

Eğer BTC yeniden 9.000 dolar altına kadar gerilerse geçtiğimiz haftalardaki gibi sert bir yükseliş göremeyebilir ve fiyat uzun bir süre o seviyelerde kalabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment