Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Viitalik Buterin Meme Coinleri Ele Aldı: Bahsettiği Kripto Para Yüzde 35 Pumpladı!

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, meme coinler hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Vitalik Buterin 29 Mart tarihli blog yazısında meme coinlere yer verdi. Kripto para piyasasında daha fazla “faydalı” meme coin görmek istediğini belirten Buterin, bunun sektör için yararlı olacağını vurguladı.

Bunun aksine piyasada çok amaçsız ve hatta son günlerde ırkçılık temelli meme coinlerin dolandığını söyleyen Buterin, bu zihniyetin günün sonunda çoğunluğa zarar verdiğini ve sadece bir grup insanın kazançlı çıkmasına yol açtığını ifade etti:

Meme coinler diğer boğa piyasalarında olduğu gibi bu sefer de yeniden ısınıyorlar ama bu pek çok insanı tedirgin edecek şekilde çünkü meme coin’ler hakkında özellikle yeni ve ilginç hiçbir şey yok. Aslında, çoğu zaman tam tersi: görünüşe göre bir grup Solana mecoin’i son zamanlarda açıkça aşırı ırkçılık yapıyor. Ve ırkçı olmayan meme coin’lerin bile fiyatları çoğu zaman yükselip düşüyor ve sonrasında hiçbir değer katmıyor gibi görünüyor.

Bununla birlikte oyun, eğitim ve blokzinciri gibi alanları destekleyen bu alanlara odaklanan faydalı meme coinleri desteklediğini dile getiren Buterin, piyasanın bunlara ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Buterin’in örnek verdiği meme coin uçtu

Örnek olarak Dogelonmars (ELON) isimli bir meme coin’i işaret eden Buterin, fiyatta yükseliş getirdi. Buterin, bu meme coin özelindeki arzın yarısını kendisine hediye olarak aldığını ve hemen Methuselah Foundation’a bağışladığını söyledi.

Bu bağışın ardından Dogelon Mars topluluğu ile Methuselah Foundation arasında olumlu bir ilişki kurulduğunu ve ELON’un geriye dönük olarak bir hayırseverlik kriptosu haline geldiğini kaydetti.

Buterin’in açıklamasının ardından ELON kısa sürede %25 yükseliş sergiledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!