Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Visa Anketine Göre Küçük İşletmelerin Dörtte Biri Kripto Ödemeleri Sunmayı Planlıyor -Reuters

Visa’nın dünya çapında gerçekleştirdiği ankete katılan küçük işletmelerin dörtte biri 2022 yılında dijital para birimlerini ödeme yöntemi olarak kabul etmeyi planlıyor.

ABD, Kanada, Almanya, Rusya, İrlanda, Brezilya, BAE, Hong Kong ve Singapur’da bulunan 2.250 küçük işletmenin katılımı ile gerçekleşen anket, kripto para birimlerinin  ödeme seçeneği olarak ana akım olmaya başlayabileceğini ortaya koydu. Visa ayrıca sekiz ülkede bulunan 500 yetişkin kişi ve ABD‘den 1000 kişi ile de anket gerçekleştirdi.

Anket, Kuzey Amerika dışında bulunan küçük işletmelerin bitcoin dahil olmak üzeri dijital para birimlerini ödeme yöntemi olarak kabul etmeye daha açık olduğunu ortaya koyuyor.

Visa BAE, Hong Kong, Singapur ve Brezilya‘da bulunan küçük işletme satıcılarının %30‘undan daha fazlasının önümüzdeki aylarda müşterilere kripto ödeme seçeneği sunmayı planladığını tespit etti. Buna karşılık ABD‘de bulunan küçük işletmelerin %19‘u ve Kanada‘da bulunan küçük işletmelerin ise yalnızca %8‘i 2022 yılı içerisinde müşterilerine kripto ödeme seçeneği sunmayı planlıyor.

Visa küresel satış ve satın alma Başkanı Jeni Mundy verdiği bir röportajda “Bence daha çok insan kripto konusunda daha fazla güvende hissediyor.” ifadelerine yer verdi.

Dünya çapında gerçekleştirilen ankete katılan işletmelerin neredeyse dörtte üçü, yeni ödeme yöntemlerini kabul etmenin ticari büyümeleri için “temel” olduğunu belirtti.

Yeni dijital ödeme yöntemlerine geçiş yapan küçük işletmeler için kriptoyu benimsemenin doğal bir gelişim olacağını söyleyen Mundy ayrıca küçük işletmelerin kendilerine başka hangi ödeme yöntemleri alabilecekleri hakkında sorular yönelttiğini söyledi.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!