Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Visa, Bankalara Kripto Para Konusunda Danışmanlık Sunacak

Ödeme teknolojileri devi Visa, birlikte çalıştığı banka ve finans kurumlarına kripto para konusunda danışmanlık hizmeti sağlamaya başlıyor.

Visa çatısı altında kurulan yeni danışmanlık birimi; müşterilerine kripto para ve non-fungible tokenlara (NFT) yönelik hizmet vermeye hazırlanan finans kurumlarına yardımcı olacak.

Bankalar ve finans kurumları, kripto para odaklı kurumsal stratejilerini belirlerken ve bunun için gerekli ekipleri kurarken Visa’dan danışmanlık hizmeti alabilecek.

Visa tarafından düzenlenen global ölçekli bir anket, ürün yelpazesinde kripto paralara da yer veren bankaların avantajlı konuma geçebileceğini ortaya koydu. Ankete katılanların %18’i, kripto paralara yönelik de hizmet alabilmek için halihazırda kullandıkları bankayı önümüzdeki 12 ay içerisinde değiştirebileceğini belirtti. Bu oran, gelişmekte olan ülkelerdeki anket katılımcıları için %24 oldu.

Visa Avrupa’nın CEO Vekili Anthony Cahill, “Müşteriler yaptıkları yatırımlara, kullandıkları bankalara ve paranın geleceğine yönelik yaklaşımlarını değiştiriyorlar ve artık her bir finans kurumunun, kripto [için] bir stratejisinin olması gerekiyor.” dedi.


Görsel: Kaliforniya ofisindeki Visa logosu, Flickr
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!