Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Visa Haberiyle 2.000 Dolar Yükseldi

Visa, kendi ödeme ağında USD Coin (USDC) ile işlem yapılabileceğini açıkladı. USDC ile yapılacak transferlerin Ethereum üstünden işlem göreceği belirtildi. Bitcoin ve altcoin fiyatları, haber sonrası yükselişe geçti.

Visa, Circle tarafından geliştirilen USD Coin’i Crypto.com ile birlikte test etmeye başladı. Reuters’ın haberine göre yapılan test çalışmalarının ölçeği, yılın ilerleyen aylarında büyüyecek.

Dolaylı değil doğrudan ödeme

Kripto para kullanıcıları, Crypto.com Visa gibi kartlarla ödeme yaptıklarında bu ödeme kripto paradan itibari paraya dönüştürülüyordu. Circle CEO’su Jeremy Allaire, Visa’nın uygulayacağı yeni sistemi şöyle açıklıyor:

“Eğer bir kullanıcının cüzdanında USDC varsa ve bu cüzdanı bir karta bağlamışsa, bu USDC’ler Visa’nın geçerli olduğu tüm işletmelerde kullanılabilecek. İşlem yapılırken geleneksel bankacılık sistemi değil doğrudan USDC kullanılacak. Visa böylece işlemin geri alınma riskini ortadan, SWIFT ve ACH gibi sağlayıcıların gecikme ve maliyetlerini ortadan kaldıracak.”

Visa, kriptodan itibari paraya dönüşüm işlemini kaldırırken Ethereum teknolojisini kullanacak. Şirket, Ethereum’daki ilk USDC işlemini bu ay Anchorage ve Crypto.com iş birliğiyle tamamladı.

Kripto para fiyatları yükselişe geçti

Bitcoin, Visa haberi duyulmadan önce 56.215 dolardan alınıp satılıyordu. Coinbase verilerine göre fiyat, haberden sonraki ilk bir saat içerisinde 58.191 dolara kadar yükseldi. Visa’nın teknolojisinden faydalandığı Ethereum (ETH) fiyatı ise 1.710 dolardan 1.765 dolara çıktı.

CoinGecko verilerine göre kripto para piyasasının toplam değeri 1.85 trilyon dolar, Bitcoin dominansı ise %58,2 düzeyinde.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!