Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Visa ve Mastercard’ın Kripto Para – ICO Yasakları, Süreci Nasıl Etkileyecek?

Zota Pay isimli bir ödeme şirketinin CEO’luğunu yapan Avner Ziv, yaptığı açıklamada Visa ve Mastercard gibi sektörün dev firmalarının kripto paralara ve ICO’lara karşı koyduğu ödeme kısıtlamasının, dijital ödeme sistemi camiasının alışkanlıklarını ve yapısını bir yerde değiştirmeye başladığını ifade etti.

ICO ve kripto para traderlarına ek olarak FX ve kaldıraçlı işlemler konusunda da konulan yasağın yeni bir dönemin başlangıcı olacağını ifade eden Zota Pay kurucu ortağı ve CEO’su yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

”Mastercard ve Visa’nın kripto para odaklı koyduğu yasaklar elbette ki yeni dönemde çok önemli bir yere sahip olacaklar. Bu durum ile birlikte dijital ödeme ekosisteminde bazı değişikliklerin yaşanacağını ön görmek mümkün. Sonuçta, birçok kripto para trader’ı para göndermek için bu sistemleri kullanıyorlar. Burada alternatif yolların ortaya çıkacak olması da kaçınılmaz.”

KYC ve AML gibi süreçlerden dolayı tedirgin olan ve bu sebepten ötürü de bu yasağı koymaya başlayan Visa ve Mastercard’ın birçok işletmeyi nakit para istemeye mahkum ettiğini ifade eden başarılı yönetici, bu durumun da yeni alternatiflerin aranmasını beraberinde getirdiğini ifade etti.

İnsanların artık daha az masraflı, daha hızlı ve daha da etkin çözümler içeren firmalara yoğunlaştığını ifade eden Ziv, bu noktada hızlı davranan bazı şirketlerin ve işletmelerin, pastadan büyük bir pay alma şansı elde edebileceğini de sözlerine ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment