Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Visa’dan Yeni Proje: İlk Coin’i İspanya’nın En Büyük İkinci Bankasına Çıkaracak!

Finans devi Visa, blockchain teknolojisini itibari paralarla birleştirmek adına Visa Tokenize Varlık Platformu’nu (VTAP) tanıttı.

VTAP, finansal kurumların blockchain ağlarında itibari para destekli tokenlar ihraç etmesine ve yönetmesine yardımcı olacak. Visa2nın Küresel Geliştirici Platformu üzerinden erişilebilen araç, finansal kurumlarda VTAP çatısı altında kendi itibari para destekli tokenlarını oluşturma imkanı sunuyor.

Visa, blockchain ile avantaj sağlayacak

Bir B2B ürünü olarak piyasaya sürülecek VTAP, bankaların itibari para birimlerini güvenli, sorunsuz ve verimli bir şekilde blockchain’e taşımalarını sağlıyor.

Visa tarafından yapılan açıklamaya göre VTAP, bankaların token haline getirilmiş mevduat, stablecoin gibi itibari para destekli tokenlar oluşturup kullanmasına imkan tanıyor. Platform, test ortamında kullanıma sunulacak ve 2025’te bankalar hazır olduğunda gerçek programları destekleyecek.

Bankacılık devi BBVA, bu yıl boyunca VTAP sandbox’ında çalışarak bir testnet üzerinde bankalara ait tokenların ihracı, transferi ve kullanımı gibi temel işlevleri test etti. BBVA, 2025’te seçili müşterilerle Ethereum blockchain’inde canlı bir pilot başlatmayı hedefliyor.

Bankaların VTAP aracılığıyla itibari para destekli tokenları akıllı sözleşmelerde kullanabileceğini belirten Visa, VTAP’ı farklı blockchainler arasında da uyumlu hale getirmeyi hedefliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!