Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin’in Annesi de Kripto Para Sektöründe!

Kripto para sektörü bazen bütün ailenin bir arada çalışmasını gerektirebiliyor ve dünyanın en büyük kripto paralarından birisi olan Ethereum‘un kurucu ortağı Vitalik Buterin de benzer bir senaryo yaşamakta.

Natalia Ameline ünlü geliştirici Buterin’in annesi olmanın yanı sıra, eğitsel ve kar amacı gütmeyen bir platform olan CryptoChicks’in de kurucu ortaklarından birisi konumunda. Ameline dünyanın dört bir yanında blockchain okur yazarlık programları sunmayı sürdürüyor ve yakında Vitalik Buterin’in annesi olarak anılmanın çok ötesine geçebilir.

CoinDesk kaynağına konuşan Ameline, CryptoChicks’in şimdiye kadar Pakistan’dan Toronto’ya kadar 608’den fazla öğrenci ve genç geliştiriciye eğitim verdiğini ifade etti. Ameline’in eski kocası Dmitry Buterin’in liderlik ettiği eğitsel startup firması Blockgeeks ile de birlikte çalışan CryptoChicks, Bitcoin’den akıllı kontratlara kadar birçok konuda eğitim vermekte.

Ameline özellikle kadınların blockchain ve kripto para sektöründeki yerine dikkat çekerek şunları ifade etti:

”Biz eğitsel bir kurumuz, politik bir kurum değil. Kadınlara ve gençlere kendi seçimlerini yapabilmeleri için maksimum fırsat sunmayı hedefliyoruz.”

CryptoChicks’in kurucu ortaklarından Elena Sinelnikova konu hakkında yaptığı açıklamada grubun programlarının bütün cinsiyetlere açık olduğunu belirtse de, kadınlara pozitif ayrımcılık yapıldığını vurguladı ve bunun dünyanın dört bir yanındaki kadınlara görevleri olduğunu ifade etti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment