Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin: Bitcoin Cash Orijinal Bitcoin Değildir

Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, Bitcoin ve Bitcoin Cash arasındaki rekabetle ilgili yeni açıklamalar yaptı. Buterin’in Bitcoin Cash’in orijinal Bitcoin olmadığı yönündeki yorumu sosyal medyada tartışmaya yol açtı.

BTC ve BCH Rekabeti

Bitcoin Cash ekibi bundan birkaç yıl önce Bitcoin’in Satoshi Nakamoto’nun ilkelerinden uzaklaştığını iddia ederek bir hard fork düzenledi ve Bitcoin Cash’i kurdu. BCH destekçileri o zamandan beri Nakamoto’nun hayalindeki Bitcoin projesini asıl Bitcoin Cash’in temsil ettiğini, BTC’nin bu ideallerden çok uzaklaştığını söylüyorlar.

Kripto para dünyasının en tanındık isimlerinden biri olan Vitalik Buterin bundan birkaç saat önce sosyal medya hesabından BCH ile ilgili bir paylaşım yaptı. BCH topluluğundaki bir gelişmeyi paylaşan Buterin’in bu paylaşımı kısa süre içerisinde tartışmaya yol açtı.

Buterin’in Tarafı

Buterin Bitcoin Cash ile ilgili bir paylaşım yaptıktan sonra insanlar Buterin’in Bitcoin ile Bitcoin Cash arasındaki rekabete dahil olduğunu düşünmeye başladılar. Kimisi Buterin’in Bitcoin Cash’i desteklediğini öne sürmeye, kimisi Buterin’i bu olaya karıştığı için eleştirmeye başladı.

Buterin, kendisine gelen bu tepkilerin ardından bir açıklama yapmak durumunda kaldı. Bu rekabette herhangi bir tarafı tutmadığını söyleyen Buterin, Bitcoin ve Bitcoin Cash arasındaki rekabetle değil kamu yararıyla ilgilendiğini vurguladı.

Ne var ki insanlar Buterin’in bu yorumunu pek takdir etmediler. Öyle ki bazıları Buterin’in sadece laf kalabalığı yaptığını söylediler.

Bu süreç içerisinde bazı kripto para takipçileri Buterin’in Bitcoin Cash’i desteklediğini söylemeye başladılar bile. Bu isimlere göre Buterin, Bitcoin’e zarar verebilmek ve dolaylı yoldan ETH’nin önünü açabilmek için BCH’yi destekliyor.

Buterin ise tüm bu yorumların ardından çok daha açık ve net bir açıklama yaptı ve Bitcoin Cash’i desteklemediğini, Bitcoin Cash’in orijinal Bitcoin olmadığını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment