Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin, Ethereum Tabanlı Plasma-Benzeri Ölçeklenme Çözümü Konusunda Umutlu

Ethereum‘un kurucularından ve topluluğun favori isimlerinden birisi olan Vitalik Buterin, Ethereum ağı için Plasma benzeri bir ölçeklenme çözümü hakkındaki olumlu görüşlerini bildirdi. Söz konusu gelişme, saniyede 500 işlem ve daha fazlasını yapabilme kapasitesine sahip.

Ethereum Üzerinde Saniyede 500 İşlem 

Ethereum Foundation ile iş birliği içerisinde olan Matter Inc., isimli bir startup platformunun geliştiricileri, yaptıkları bir duyuru ile Plasma benzeri bir ölçeklenme çözümü ürettiklerini açıkladılar. Ignis isimli proje, Ethereum ağının saniyede 500 işlem ve üzerine çıkabilmesini mümkün hale getiriyor ki bu mevcut saniyede 15 işlem seçeneğine kıyasla oldukça gelişmiş bir teknoloji.

Ignis tarafından yayınlanan bir Medium makalesine göre, söz konusu çözüm kullanıcılara tarafından işlemlerin onaylanmasını değiştiriyor ve 500 işlem bu şekilde yapılabiliyor.

Vitalik Buterin de konu hakkında açıklama yaptı ve bunun Plasma şeklinde yanlış anlaşılmasını düzelttikten sonra, yine de teknolojinin ”hayret verici bir şekilde cool” olduğunu vurguladı. ”Bunun bu kadar çabuk bir sürede uygulanmasını beklemiyordum diyen Buterin, TheMatter ekibini tebrik etmeyi de unutmadı.

Ethereum yaklaşan hard fork ile ETH block ödülünü 3’ten 2’ye düşürmenin yanı sıra, zorluk bombasını da en az 12 ay ertelemeyi düşünüyor. Ancak Ethereum ağının 2019 yılında yapmayı planladığı tek gelişme bu değil ve ZK-SNARKS tabanlı ölçeklenme çözümlerinin yanı sıra, Casper ve Raiden gibi geliştirmelerin de ağı inanılmaz hızlandırması beklenmekte.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment