Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin Ethereum’un Yol Haritasını Anlattı

Ethereum’un kurucularından Vitalik Buterin, Ethereum’un PoW’den PoS’e doğru yapacağı geçişin nasıl olacağını anlattı.

Ethereum’un birkaç gün önce düzenlediği DevCon’da bu konu büyük bir tartışma konusu olmuştu. Hatta bazı Bitcoin geliştiricileri etkinlik sonrasında Ethereum’un koca bir scam olduğunu dahi söylemişlerdi.

Buterin ise Ethereum’un geleceğiyle ilgili bazı soru işaretlerini giderebilmek ve kendisine yöneltilen eleştirileri yanıtlayabilmek için bazı açıklamalar yaptı.

İşte Yol Haritası

Vitalik Buterin öncelikle ETH2’ye yapılacak olan geçişin sorunsuz bir şekilde yürütüleceğini vurguladı.

Buterin bu geçişin ardından ETH1’in, yanı hala PoW algoritmasıyla işleyen ağın bir süre daha aktif kalacağını ancak bu ağın hiçbir maddi değerinin kalmayacağını söyledi. Buterin’in açıklamalarına göre ETH1’in tam anlamıyla ölmesi ve işlevsiz hale gelmesi biraz zaman alacak.

Buterin buna ek olarak geçiş sürecinin sorunsuz bir şekilde yönetileceğini ve süreç içerisinde hiçbir aksilik yaşanmayacağını düşünüyor. Teknik verilere göre bu geçişin yaklaşık 6 saat civarında sürmesi bekleniyor. Buterin de konu hakkında şu yorumu yapıyor:

Uyuyup uyandığınızda süreç tamamlanmış olacak.

Ethereum ağının PoS algoritmasına tam olarak ne zaman geçiş yapacağı henüz belli değil. Kasım ayında atılması beklenen adımla birlikte bu sürecin başlaması bekleniyor. Ancak sürecin bu noktadan sonra ne kadar süreceği belirsiz.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment