Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin, İki Haftadır Topladığı Coinleri Bu Platforma Yatırdı

Ethereum (ETH) kurucusu Vitalik Buterin ile ilişkilendirilen cüzdan, son iki haftalık satışların ardından Aave’ye para yatırdı.

On-chain ve analiz platformu Lookonchain tarafından aktarılan bilgilere göre Vitalik Buterin’e ait olduğu düşünülen cüzdan, iki haftadır sattığı 950 ETH karşılığında aldığı 2,27 milyon USD Coin’i (USDC) Aave’ye yatırdı.

Ethereum ekosistemini destekliyor olabilir

Vitalik Buterin’in ETH satması, kripto para topluluğu tarafından uzun zamandır eleştiriliyor. Buterin, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda buradan aldığı paraları genelde Ethereum ekosistemi içerisindeki projeleri desteklemek için kullandığını söylemişti.

Lookonchain verilerine göre Vitalik Buterin, bugün kullandığı adrese 3.800 ETH gönderdi. Bu adres, söz konusu 950 ETH’yi 30 Ağustos’tan beri birim başına ortalama 2.396 dolarlık fiyattan sattı.

Henüz satış baskısı gelmedi

Şu anda, analistler bu işlem sonucunda herhangi bir satış baskısının ortaya çıkmadığını belirtiyor. Satış baskısı genellikle bir token’ın fiyatını aşağı çekme eğiliminde. Örneğin, Grayscale’in Bitcoin ETF’sini (BTC ETF) çıkarmasının ardından Bitcoin fiyatında bir düşüş yaşanmıştı.

Solana (SOL) özelinde, FTX/Alameda cüzdanından yapılan bu büyük transferin piyasada bir satış baskısı yaratmadığı gözlemleniyor. Ancak, geçmişte yaşanan benzer büyük satışlar, piyasalarda düşüşe yol açmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!