Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin, MicroStrategy Başkanı Saylor’ı Eleştirdi: “Çılgınca”

Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, MicroStrategy başkanı Michael Saylor’un Bitcoin saklama hakkındaki açıklamalarına sert bir yanıt verdi.

Saylor, Markets with Madison programında verdiği bir röportajda, uzun vadeli Bitcoin vizyonunu tartışırken, topluluğun düzenlemeye tabi olmayan bireyler tarafından kontrol edilmesinin, varlıkların el konulma riskini artırdığını ifade etti.

Saylor, “Bitcoin, hükümeti tanımayan, vergi yükümlülüklerini veya raporlama gerekliliklerini kabul etmeyen kripto anarşistleri tarafından tutulduğunda el konulma riski artıyor” dedi. Ancak bu yorumlar bazılarına göre ironik olabilir çünkü Saylor, daha önce vergi ödemelerini kaçırdığı iddialarını çözmek için 40 milyon dolar ödeme yapmış ve muhasebe sahtekarlığı suçlamalarını çözmek için 8,5 milyon dolar ödemişti.

Saylor ayrıca, self-custody fikrinin bir hayal olabileceğini öne sürdü. “Kripto topluluğunun bir kesimi buna çok bağlı ancak paranın yüzde 99,9’u, hala geleneksel ekonomide” diyen Saylor, büyük bankaların donanım cüzdanlarına kıyasla daha güvenli saklama çözümleri sunduğunu iddia etti.

Buterin, bu yorumlara Twitter’da yanıt vererek, Saylor’un açıklamalarını “çılgınca” olarak nitelendirdi. Casa isimli Bitcoin saklama firmasının kurucu ortağı Jameson Lopp’un paylaşımına yanıt veren Buterin, Saylor’un kriptonun düzenleyici yaklaşımlar tarafından korunmasını savunduğunu belirtti. Buterin, “Bu stratejinin başarısız olabileceğine dair pek çok örnek var ve bana göre bu, kriptonun savunduğu değerlerle örtüşmüyor” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!