Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin Short Pozisyonunu Kazançla Kapattı: 7 Ayda Ne Kadar Kar Etti?

Ethereum’un (ETH) kurucusu Vitalik Buterin, Rai Reflexer Index (RAI) token’dan 7 ayda 92 bin doların üzerinde gerçekleşmemiş kazanç elde eden short (kısa) pozisyonunu kapattı.

On-chain araştırmacısı Kyoronut’ın yakın zamanda resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşıma göre Vitalik Buterin, yaklaşık 7 ay önce 400 bin RAI borçlanarak aldığı 1,22 milyon stablecoin DAI’nin bir kısmını ve bir miktar Ether satarak borcunu geri kapattı. Kurucu, yaklaşık 230 gün taşıdığı pozisyondan 92 bin dolar kar elde etti.

Buterin, pozisyonun tasfiyesi için yaklaşık 356 bin DAI ve 466,3 ETH satarken 1,22 milyon dolarlık sermayesinden kazandığı net verim %7,54 oldu. Verilere göre Buterin’in pozisyon açılışı sırasında RAI/DAI paritesi 3,053 dolar iken aradan geçen zamanda parite, %8,7 değer kaybederek Buterin’in pozisyonunu kapattığı tarihe kadar 2,786 dolar seviyesine geriledi.

Ayrıca Kyoronut yakın zamanda yaptığı bir başka paylaşımda, Buterin’in pozisyonunu kapattıktan 2 gün sonra 500 ETH kullanarak 100 bin RAI daha borçlandığını ve bu borcu 279 bin DAI almak için kullandığını belirtti.

Öte yandan RAI kurucu ortağı Ameen Soleimani resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda, RAI ödünç alımı teminat olarak yalnızca Ethereum kabul etmenin bir hata olduğunu ve RAI itfa oranlarının negatif olması gerektiğini belirtti. Soleimani konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

RAI itfa oranlarının, RAI’nin fırsat maliyetini yansıtması için negatif olması gerektiğini Buterin dahi biliyor. Bu durumu teminat seçenekleri arasına stETH’yi ekleyerek çözebiliriz ancak şu an için bunu yapmanın tek yolu RAI ağını yeniden başlatmak. Bu durumun da bir koordinasyon ve maliyet getireceği aşikar. 

RAI Nedir?

RAI herhangi bir itibari para birimi veya emtiaya bağlı olmayan ancak algoritmik bir şekilde stabilize edilmiş deneysel bir stablecoindir. Sahip olduğu algoritma sayesinde RAI, diğer kripto paralara göre çok daha düşük bir volatiliteye maruz kalmaktadır.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!