Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wall Street Analisti: Altcoinler Bitcoin’e Ezilecek, Boğada Verdiklerini Geri Alacak!

Wall Street’in tanınan ismi Fairlead Strategies’in kurucusu Katie Stockton, artan Bitcoin’in (BTC) piyasa hakimiyetinin altcoinleri vurabileceğini öne sürdü.

Fairlead Strategies’in kurucu Katie Stockton, 16 Ekim Pazartesi günü Bitcoin dominansı (dominance) hakkında dikkat çeken ifadelerde bulundu. Bitcoin dominansının Nisan 2021’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştığına işaret eden Stockton, bu durumun altcoinleri daha fazla değer kaybına itebileceğini savundu.

Verilere göre Bitcoin dominans’ı16 Ekim günü %52,45 seviyesine çıkarak son 2,5 yılın en yüksek seviyesini gördü. Bitcoin dominansı uzun süredir %38 ile %49 arasında konsolide oluyordu fakat bu kırılım Stockton dahil birçok analisti oldukça heyecanlandırdı.

Konu hakkında yaptığı açıklamada Bitcoin’in bir sonraki direnç olan %60,17 seviyesine kadar yükselmeye devam edebileceğini vurgulayan Stockton, Bitcoin’in daha iyi bir performans sergilemesini beklerken altcoin yatırımcıları için uyarıda bulundu:

Bitcoin dominansı, özellikle bu yaz iki yıllık bir işlem aralığını çözdükten sonra daha da yükselmeye hazırlanıyor. Uzun vadeli trend takip göstergelerimiz de daha fazla Bitcoin  dominansının bir sonraki dirence kadar yerinin bulunduğunu destekliyor. Bitcoin’in altcoinlerden daha iyi performans göstermesini ve altcoinlerin 2021’in ilk yarısında elde edilen kazançları geri vermesini bekliyoruz.

Daha önce de yaşanmıştı

Bitcoin 4 Ocak 2021 tarihinde %75’lik dominans seviyesine çıkarken aynı zamanda ciddi bir fiyat artışı da yaşamıştı. O dönemde altcoinler adeta kan kaybediyordu. Ardından yatırımcıların ellerindeki Bitcoinleri satarak altcoinlere yönelmesi hem yeni bir altcoin boğası başlatmış hem de Bitcoin piyasa hakimiyetinin 2021 Hazirana kadar %40 seviyesine düşmesine yol açmıştı.

Kripto para piyasasındaki genel kanıya göre boğa koşusunu başlatan faktörler öncelikle Bitcoin ve Bitcoin dominansındaki artış oluyor. Bitcoin yükselişinde yeterli doygunluğa ulaştığı zaman 2021 örneğinde olduğu gibi dominans geriliyor ve altcoinler için boğa sezonu başlıyor.

Tradingview verilerine göre yazım esnasında Bitcoin dominansı %51,90 seviyesinde konumlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!